Importanta sportului pentru elevi si studenti

De multa vreme sporturile au fost privite ca o modalitate de a ramane sanatos si de a va mentine in forma. Beneficiile sale au depasit cu mult acest lucru. Sportul are beneficii fizice si fiziologice.

Printre beneficiile fiziologice se numara sanatatea mintala. Academic aceste beneficii sunt legate de capacitatea creierului de a capta, stoca si prelucra informatii. Impacturile sportive asupra educatiei sunt nelimitate. Elevii sunt incurajati sa participe la sport in timp ce sunt in scoala. Multi dintre ei, in special studentii, nu participa activ, desi ar fi indicat sa o faca.

Am pregatit o lista cu beneficii ale sportului, de care elevii si studentii ar putea avea parte daca s-ar implica in activitati fizice. Cititi pana la final, si veti intelege mai bine modul in care sportul este util pentru elevi si studenti.

Sanatate

Sportul si sanatatea sunt puternic conectate. Stresul cauzat de exercitiile fizice asupra oaselor, muschilor, ligamentelor si tendoanelor le face puternice si sanatoase. Exercitiile fizice ajuta la arderea caloriilor in organism reducand sansele de obezitate.

Performanta si rezistenta muschilor inimii se imbunatatesc, crescand eficienta acestuia si reducand riscul de boli de inima. Exercitiul declanseaza utilizarea zaharului in sange. Glucoza este transformata in energie deci echilibreaza zaharurile din sange. De asemenea, sportul ajuta in lupta impotriva cancerului si a altor boli de stil de viata.

Increderea in sine si stima de sine

Acea strangere de mana dupa castig dezvolta stima de sine. Un cuvant de incurajare si lauda din partea parintilor, prietenilor si antrenorilor fac ca elevul sa se simta acceptat. Un elev motivat are sanse mai mari sa se descurce bine in clasa, in comparatie cu un student care vede totul a fi impotriva lui.

Lucru in echipa

Munca in echipa este cheia succesului. In sport, trebuie sa colaborati cu alti membri ai echipei pentru a castiga. In educatie, un student trebuie sa lucreze mana in mana cu profesorii si colegii studenti. Dupa scoala cand lucreaza la un proiect, cei cu abilitati de lucru in echipa isi ating obiectivele.

Angajatorii sunt interesati sa angajeze persoane care pot colabora cu alti angajati pentru a atinge un scop comun. Abilitatile de lucru in echipa sunt printre alte cerinte pentru a asigura un loc de munca bun. Aceste abilitati pot fi dobandite datorita practicarii unor sporturi de echipa.

Conducere

In sport, exista leadership. Devenind capitan ofera unui student abilitati despre cum sa devii un bun lider. In viata ulterioara, el poate ajunge sa fie un lider la locul de munca sau chiar in alte domenii. A fi lider la scoala ajuta elevul sa dobandeasca interes si abilitati de leadership.

Abilitati sociale

Sportul reuneste oamenii. Studentii la sport au multi prieteni. Cand joaca in alte scoli, au sansa de a interactiona cu oameni noi. Sportul ofera studentilor o sansa de a merge in tari straine, unde pot invata limbi straine si pot avea parte de diferite experiente.

Sportul ajuta la construirea sentimentului de apartenenta. Aceste abilitati sociale si de comunicare ajuta ulterior un student in cariera si relatiile viitoare.

Disciplina

Disciplina este cheia succesului in sport. In sport, un student trebuie sa respecte regulile stabilite si sa se supuna antrenorului sau. In timp ce alti studenti se gandesc la droguri, un student la sport se antreneaza, nu are timp pentru droguri, alcool, etc.

Antrenorii ii educa si asupra impactului negativ al drogurilor in viata lor sportiva. Cu disciplina, un student isi poate atinge obiectivele. Abilitatile de management al timpului sunt invatate in sport.

Puterea creierului

Sportul este cel mai bun in combaterea stresului. Sportul ajuta la imbunatatirea functiei cognitive si de memorie a creierului. Dupa ce a petrecut cateva ore la curs, un student are nevoie de ceva timp pentru a-si reimprospata mintea. Studentii activi din punct de vedere sportiv, isi dezvolta capacitatea de concentrare si in clasa.

Niveluri de energie imbunatatite

Exercitiile fizice obisnuite imbunatatesc nivelul nostru de energie. Studentii la sport pot fi activi pe tot parcursul zilei fara a obosi. Exercitiul regulat al corpului creste performanta plamanilor. Acestia sunt capabili sa absoarba mai mult oxigen in organism, care este utilizat in generarea de energie.

Studentii sportivi pot indeplini sarcini cu mai putine lupte. Sportivii pot merge pe distante lungi in comparatie cu non-sportivii.

Gestionarea emotiilor

Studentii implicati in activitati sportive, isi pot controla emotiile. Antrenorii antreneaza elevii si ii invata cum diverse emotii negative le pot afecta performanta. Abilitatile de gestionare a emotiei invatate la o varsta frageda ajuta pe cineva sa gestioneze provocarile critice ale vietii mai tarziu in viata.

21 thoughts on “Importanta sportului pentru elevi si studenti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *