Ce este presoterapia?

Presoterapia, cunoscuta si sub denumirea de drenaj limfatic sau masaj de drenaj limfatic, va stimuleaza sistemul limfatic prin comprimarea si decomprimarea unei anumite parti a corpului dvs., ajutandu-va sa scapati de toxine si excesul de lichid.

Acesta ajuta la reducerea retentiei de lichid, la o mai buna circulatie a sangelui si la lupta impotriva celulitei, fiind in acelasi timp un tratament rapid si placut.

Deci, cum functioneaza?

Sistemul nostru limfatic face parte din sistemul nostru de circulatie. La fel ca sistemul nostru de circulatie a sangelui, care ne transporta sangele, sistemul limfatic transporta limfa noastra, un fluid care consta in globule albe, dar si grasimi si resturi ale bacteriilor si celulelor noastre, pe care organsismul are nevoie sa le elimine.

Sistemul nostru limfatic este responsabil sa se asigure ca acest proces se desfasoara fara probleme si corpul nostru scapa de toate toxinele si excesul de lichide; si este important si pentru un sistem sanatos de digestie.

Dar uneori corpul nostru nu functioneaza in acest fel. Stilul de viata nesanatos, stresul constant si absenta miscarii sunt toate o povara pentru sanatatea noastra.

Drept urmare, picioarele noastre au o mica cantitate de sange, iar sistemul limfatic al corpului nostru incetineste functionarea acestuia, ceea ce inseamna ca nu mai este capabil sa scape de toxine la fel de repede, ceea ce duce la umflarea, durerea si alte disconforturi conexe.

Presoterapia combate aceste conditii, comprimand si decomprimand anumite parti ale corpului pentru a stimula o mai buna functionare a sistemului de drenaj limfatic. Iti relaxeaza muschii si iti imbunatateste circulatia sangelui si limfatica.

Terapia a fost cunoscuta in industria wellness si nu este noua, dar majoritatea spa-urilor si clinicilor ofera masaje manuale de drenaj limfatic.

Tratamentul manual necesita de obicei un terapeut de masaj care exercita presiune asupra diferitelor parti ale corpului, pentru a stimula functionarea sistemului limfatic. Ca o alternativa mai buna, mai rapida si mai convenabila, acum exista dispozitive de presoterapie care ofera mai multe programe si presiuni, si iti ofera o independenta completa fata de un kinetoterapeut.

Echipamentul de presoterapie consta in mod normal, intr-o unitate centrala care controleaza presiunea si poate permite utilizatorului sa selecteze programul optim, precum si un costum mare pe care trebuie sa il porti inainte de tratament.

Unitatea centrala este responsabila si de pomparea aerului in costum, ceea ce creeaza presiunea si maseaza corpul, incurajand drenajul limfatic.

Unele echipamente sunt dotate cu o extensie suplimentara si separata a corpului si bratului pe care puteti alege sa le purtati in timpul tratamentului. Echipamentele bune vin cu mai multe programe pentru diverse tratamente, precum si diferite moduri de presiune.

Insa stimularea sistemului circulator si a drenajului limfatic are un numar mare de beneficii, altele decat a scapa de excesul de lichid si toxine din corp.

In afara de imbunatatirea circulatiei si de a va ajuta sa va relaxati si sa va recuperati de durerile corporale, presoterapia este binecunoscuta ca tratament lateral in timpul multor tehnologii de sculptura a corpului, deoarece poate creste eficacitatea oricarei pierderi in greutate sau a tratamentului pentru celulita, prin accelerarea drenarii toxinelor nedorite.

Presoterapia este utila celor care sufera de celulita, vene varicoase, reumatism, probleme de circulatie a sangelui si cresterea retentiei de lichide, precum si pentru persoanele care se confrunta cu muschi epuizati si picioare obosite.

Este o modalitate excelenta de a creste circulatia sangelui, de a scapa de durerile corporale si musculare si de a detoxifica corpul eliminand toxinele si lichidul inutil pe care corpul il detine.

10 thoughts on “Ce este presoterapia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *