Riscurile sexului neprotejat

Pentru a evita durerea dupa placere este extrem de important sa te protejezi. Este dovedit ca prezervativul ramane protectia cea mai buna impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Bolile care se pot transmite pe cale sexuala sunt provocate de niste germeni care se transmit in timpul raporturilor sexuale neprotejate.

Iti prezentam in continuare pericolele si riscurile sexului neprotejat, dar si care sunt cele mai importante simptome ale acestora, si tratamentele rapide:

Bacteriile

Gonococul este cel raspunzator pentru blenoragie. Barbatul simte arsuri atunci cand urineaza, iar dupa cateva zile din penis incepe sa ii curga un lichid galbui. Iar in ceea ce priveste femeia are scurgeri discrete. Riscurile acestei bacterii sunt inflamarea vaginului, salpingita, sterilitate. Tratamentul pentru aceasta bacterie este foarte simplu si rapid cu antibiotice.

Chlamzdiae trachomatis sunt niste bacterii care se dezvolta pe tacute iar in ceea ce priveste barbatul are putine scurgeri, iar in cazul femeii aceasta are scurgeri, arsuri si dureri. Aceste bacterii pot provoca uretrite, salpingite si sterilitate. Tratamentul este cu antibiotice.

Gardnerella vaginalis provoaca de cele mai multe ori vaginite si inflamatii ale colului, care se manifesta sub forma unor scurgeri albe mirositoare.

Streptococul din grupa B acesta provoaca la femei vulvo-vaginite sau uretrite care se manifesta sub forma unor scurgeri abundente insa sunt lipsite de miros.

Treponema palida aceasta este raspunzatoare pentru sifilis. Aceasta boala se transmite in timpul raporturilor sexuale neprotejate sau al transfuziilor. Daca femeia este insarcinata aceasta poate transmite si fatului boala. Primul semn ca esti infectat cu sifilis apare sub forma unui sancru moale. Tratamentul pe baza de antibiotice adica cu penicilina este eficient daca este administrat in aceasta faza de inceput.

Micoplasmele provoaca scurgeri si arsuri la femei, iar la barbati scurgeri si mancarimi.

Cipercile si parazitii

Candida albicans este o ciuperca care este preznta in mod normal in organism, dar se poate dezvolta in caile genitale, sub influenta unor factori. Aceasta provoaca inflamatii si mancarimi, dar si arsuri si umflaturi. Scurgerile sunt albe si prezinta cheaguri. Tratamentul se aplica local sau se iau comprimate pe cale bucala.

Trichomonas vaginalis este un parazit care provoaca scurgeri albe, lichide si verzui, urat mirositoare, in cazul femeilor. In cazul barbatului, el simte doar mancarimi usoare sau arsuri. La fel ca si in cazul candidei se administreaza tratament local sau se iau comprimate administrate pe cale bucala.          

Virusii

Virusul herpesului de tip 2 acesta da nastere unor leziuni genitale si anume aparitia unor placi rosii, zgrunturoase, avand deasupra vezicule mici, care daca se sparg lasa un lichid limpede. Dupa ce acestea se sparg, se formeaza o crusta care va cadea dupa cateva zile. Sunt numeroase produse eficiente care sa calmeze durerea si sa grabeasca cicatrizarea.

Virusul hepatitei B provoaca heptatite cronice sau acute. Se transmite pe care sexuala sau sangvina. Daca femeia este insarcinata aceasta poate sa ii transmita si fatului boala. Totusi trebuie sa sti ca exista un vaccin pentru a avita contractarea bolii.

Citomegalovirusul acesta provoaca infectii vaginale. Simptomele sunt aceleasi ca si pentru un sindrom gripal. Riscul contaminarii mama-fat este foarte mare.

Virusul HIV poate sta in organism mai multi ani pana sa se declanseze maladia SIDA. Noile tratamente permit incetinirea evolutiei bolii.