La-ce-ajuta-medicina-alternativa

La ce ajuta medicina alternativa?

Universitatea Johns Hopkins relateaza faptul mai mult de 40% dintre cetatenii americani sustin faptul ca folosesc terapii de medicina alternativa in ceea ce priveste controlul durerii atunci cand medicamentele prescrise de catre medicul lor, se dovedesc a fi ineficiente.

Medicina alternativa ofera o abordare integrata a vindecarii, si poate include mai multe tipuri proceduri precum remedii pe baza de plante, reflexoterapie, chiropractica, suplimente nutritive, terapie de masaj si acupunctura.

Datorita faptului ca din ce in ce mai multi profesionisti din domeniul medical incep sa sugereze utilizarea terapiilor alternative in combinatie cu tratamentele medicale conventionale, trebuie sa stiti ca se afla in curs de desfasurare multe studii care examineaza atat utilitatea, cat si siguranta acestor tratamente non-standard.

Acest articol va prezinta in continuare cateva situatii in care se recomanda medicina alternativa, pe baza rezultatelor anterioare care au fost foarte bune.

Unele beneficii ale medicinei alternative

1. Ameliorarea durerii

Multi oameni apeleaza la terapii de medicina alternativa pentru ameliorarea durerii atunci cand tratamentele traditionale nu functioneaza. Medicina alternativa ofera de asemenea, optiuni de tratament persoanelor care nu au acces la clinici medicale, si care nu au polite de asigurare care sa le permita sa se trateze in clinici renumite.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Michigan Health System a constatat ca persoanele in varsta care sunt mai susceptibile de a suferi dureri cronice, utilizeaza mai frecvent terapii alternative.

Rezultatele studiului sunt publicate in numarul din ianuarie 2010 al revistei Pain Medicine. Studiul arunca o privire asupra utilizarii in crestere a modalitatilor alternative de tratament ca modalitate de gestionare a durerii cronice.

2. Medicina alternativa si cancerul

Terapiile de medicina alternativa utilizate impreuna cu tratamentele medicale conventionale pot atenua unele dintre simptomele cancerului, precum si pot diminua efectele secundare negative ale tratamentelor medicale conventionale.

Chimioterapia, desi este eficienta in cresterea ratei de supravietuire a multor pacienti cu cancer, poate produce efecte secundare neplacute.

Unii pacienti cu cancer pot tolera mai bine tratamentele de chimioterapie atunci cand utilizeaza un tratament alternativ, cum ar fi acupunctura, pentru a controla efectele secundare, cum ar fi oboseala, cefaleea, greata, varsaturile, transpiratiile nocturne si durerile.

3. Beneficii pentru sanatatea mentala

Medicina alternativa poate fi benefica pentru bunastarea generala a unei persoane, deoarece abordarea se concentreaza pe vindecarea mintii, corpului si spiritului. Metodele de tratament precum terapia prin masaj, biofeedback-ul, meditatia si nu numai, cu siguranta pot ajuta o persoana sa se relaxeze si sa reduca stresul.

Terapiile de arta si muzica sunt folosite pentru ameliorarea simptomelor depresiei si schizofreniei prin stimularea eliberarii naturale a endorfinelor si a opiaceelor ​​din corp, pe langa faptul ca ajuta indivizii sa renunte la emotiile profund reprimate.

Administratia Serviciilor pentru abuzul de substante si sanatate mintala subliniaza ca alte abordari alternative ale sanatatii mintale, cum ar fi dieta si nutritia, terapiile asistate de animale si grupurile de auto-ajutorare pot fi resurse valoroase pentru imbunatatirea sanatatii mintale.

Cost

Terapiile cu medicina alternativa pot fi mai putin costisitoare decat tratamentele medicale conventionale. Desi unele terapii alternative nu sunt ieftine, multe remedii pe baza de plante si alte tratamente naturale costa in continuare mai putin decat medicamentele si tratamentele pe baza de reteta.

Sedintele de acupunctura si chiropractica pot costa mult mai putin decat tratamentele conventionale de terapie a durerii.

Efecte secundare

In majoritatea cazurilor, terapiile alternative eficiente au efecte secundare mai putine sau deloc, spre deosebire de efectele frecvente si uneori severe ale multor medicamente eliberate pe baza de reteta si ale altor tratamente medicale conventionale.

Dar, in functie de conditiile medicale pe care le poate avea o persoana, chiar si remedii naturale si alte terapii alternative pot provoca uneori efecte secundare adverse.

Nu toate remediile naturale au fost testate stiintific si cu siguranta nici FDA nu le reglementeaza. Modalitatile de tratament, cum ar fi printre altele masajul terapeutic si acupunctura, sunt considerate a fi in general sigure, dar discutati intotdeauna cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza orice terapie cu medicina alternativa.

One thought on “La ce ajuta medicina alternativa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *