Cum va influenteasa sportul viata sexuala?

Probabil ati observat cum exercitiile fizice au puterea de a va transforma corpul, dar stiati ca exercitiile fizice pot avea efecte semnificative si asupra vietii dvs. sexuale?

In functie de cat de des va antrenati, cat timp si la ce intensitate, practicarea sporturilor poate avea consecinte pozitive sau negative asupra libidoului, a podelei dvs. pelvine si a starii tale mentale; insa mai multe detalii puteti afla in randurile care urmeaza.

Flexibilitate si rezistenta

Exercitarea in mod regulat creste sanatatea cardiovasculara, flexibilitatea si rezistenta, care pot fi benefice in timpul sexului. Circulatia sangelui poate mentine muschii, vasele de sange si nervii performanti la niveluri maxime, iar forta si flexibilitatea te pot ajuta sa fii mai confortabil in pozitiile sexuale (normale sau aventuroase).

Exista de asemenea, o multime de avantaje fiziologice care ajuta la sex, cum ar fi cresterea libidoului si rezistenta musculara crescuta.

Increderea si stima de sine

Beneficiile exercitiului fizic depasesc cu mult fizicul; de asemenea afecteaza pozitiv starile mentale, emotionale si psihologice, ceea ce avantajeaza viata sexuala. Atunci cand practici un sport si ai un aspect fizic placut, nu iti este rusine sa te dezbraci pentru a face sex, nu iti este rusine de corpul tau, ci ai o mai mare incredere in tine.

Sanatate mentala si emotionala

Stresul joaca un rol imens in libido si performanta sexuala; si este important de precizat ca nu numai ca nivelurile ridicate de stres pot interfera cu antrenarea dvs. sexuala, dar va pot bloca si orgasmul. Din fericire, cresterea endorfinelor obtinute post-antrenament actioneaza ca analgezice naturale si ajuta la imbunatatirea calitatii somnului care, in consecinta, va reduce nivelul de stres.

A fi sportiv are cu siguranta un efect pozitiv asupra hormonilor unei femei si a antrenarii sexuale. Deoarece endorfinele sunt in mod regulat la joaca, acestea sunt mai usor accesibile pentru placere sexuala si, atunci cand sunt amestecate cu o podea pelvina flexibila, orgasme mai intense.

Exercitiile fizice iti imbunatatesc performanta sexuala.

Ca in orice forma de activitate fizica, a fi intr-o forma buna va ajuta sa aveti o prestatie mai buna in timpul actului sexual. Un studiu de la Universitatea din California a descoperit ca, pentru barbati exercitiile fizice obisnuite au sporit semnificativ „frecventa diferitelor activitati intime, fiabilitatea functionarii adecvate in timpul sexului [si] procentul de orgasme satisfacatoare”.

Pentru femei, avantajele sunt similare. Potrivit cercetarilor de la Universitatea din Texas, exercitiile fizice cresc „excitatia sexuala fiziologica la femei”. Acest lucru inseamna ca dupa un antrenament, aceste doamne sunt mai predispuse la a face sex, decat cele care nu s-au antrenat.

Forta si flexibilitatea ajuta la punerea in practica a pozitiilor sexuale.

Daca practici yoga in mod regulat, sansele sunt de a fi mai flexibil decat majoritatea celor care nu practica. Acesta este un lucru bun daca doriti sa incercati diferite pozitii in dormitor, care sunt mai… acrobatice.

Cand vine vorba de pur si simplu puterea corpului pentru a tine anumite miscari sexuale, muschii tonifiati sunt foarte importanti. In plus, exercitiile de antrenament bazat pe cresterea fortei, s-a dovedit ca cresc libidoul. Win-win.

Activitatea sportiva insa, poate avea si unele efecte negative asupra vietii sexuale, iar in continuare puteti descoperi despre ce este vorba!

Performanta atletica

Este posibil sa fi auzit ca unii sportivi se abtin de la sex sau masturbare inainte de o competitie pentru a castiga un avantaj de performanta. In realitate, cercetarile arata rezultate mixte despre daca este o idee buna sau proasta sa te implici in activitati sexuale (de orice fel) inainte de a concura.

“Un studiu care a anchetat alergatorii care au alergat la Maratonul de la Londra a constatat ca alergatorii care au facut sex cu o seara inainte au alergat in medie cu cinci minute mai repede decat cei care s-au abtinut de la sex”, spune Angela Watson, terapeutul sexual la  Doctor Climax . Cu toate acestea, se pare ca exista  mai multe dovezi  care sugereaza ca relatiile sexuale cu putin timp inainte de competitie ar putea limita performanta atletica.

Controlul vezicii urinare

Sportivii au o rata mare de incontinenta urinara, deoarece miscari repetitive, cum ar fi alergarea sau sariturile, pot pune mult stres pe podeaua pelviana, ceea ce joaca un rol imens in controlul urinarii.

Incontinenta urinara este atat de stigmatizata, chiar ar putea duce la depresie, depresie postpartum, anxietate si disfunctii sexuale (care se refera la dificultati in orice etapa a activitatii sexuale normale, inclusiv placere, dorinta, preferinta, excitare sau orgasm).

Exercitiile Kegel pot ajuta la intarirea muschilor podelei pelvine daca incontinenta urinara sau disfunctie sexuala ca urmare a unei podele pelvine slabe; cu toate acestea, cel mai bun pariu este sa discutati cu medicul dvs. daca aveti experiente de acest gen, deoarece acesta va poate ajuta sa determinati daca problema dvs. este din cauza muschilor prea stransi sau prea slabi.

One thought on “Cum va influenteasa sportul viata sexuala?

  1. Golden Retriever puppy for sale

    Are you dreaming of having a furry companion that will bring joy and happiness to your life? If so, you might want to consider getting a golden retriever puppy. Golden retrievers are one of the most popular dog breeds in the world, and for good reason. They are not only stunning to look at, but also have a great personality that makes them ideal for any home.

    Golden retrievers are known for their sweet and gentle nature, their eagerness to learn, and their high level of intelligence. They are easy to train and socialize, and they love to be around other animals and people. They are also very active and fun-loving, and need regular exercise and mental stimulation to keep them healthy and happy. They like to swim, fetch, and discover new places. A golden retriever puppy can be a wonderful addition to your family if you are ready for the responsibility and commitment. They will reward you with their unconditional love, loyalty, and companionship for many years to come.

    Golden Retriever puppy for sale

Comments are closed.