Ce sporturi ard cele mai multe calorii?

Pentru a pierde in greutate si a va mentine in forma, este important sa ardeti mai multe calorii decat consumati. Alergarea si mersul cu bicicleta pe lista sporturilor care ard cele mai multe calorii.

Exercitiile fizice si sportul pot fi responsabile de arderea unui numar semnificativ de calorii, dar numarul real de calorii pe care le ardeti depinde de greutatea si capacitatile fizice, de sport sau de activitate si de nivelul de intensitate.

Alergare si ciclism

Alergarea la o viteza de10 km/h si mersul cu bicicleta la mai mult de 20 km/h ard cele mai multe calorii pe ora, potrivit publicatiei Harvard Health.

Plimbatul cu bicicleta intr-un ritm mai lent arde mai putine calorii pe ora. Un ritm de rulare de 5 km / h arde intre 480 si 710 calorii, in functie de greutatea ta.

Inot

Fie pentru distractie sau competitie, inotul este un alt sport care arde calorii considerabile. Inotul poate arde intre 660 si 976 calorii pe ora, in functie de greutatea si capacitatile fizice, si in functie de stilul de inot practicat.

Inotul insa, este un sport foarte util si pentru recuperare in urma unor accidentari, sau pentru cei care se confrunta cu dureri ale articulatiilor; si are o multime de alte beneficii pentru sanatate.

Box

Boxul este un sport intens, recunoscut de-asemenea datorita faptului ca arde multe calorii. Acesta este un sport care necesita miscare constanta si explozii rapide de energie in timpul unui antrenament cu un partener sau in timpul unui meci de box.

In functie de starea fizica si greutatea dvs., puteti arde intre 540 si 800 de calorii pe ora, in timpul unui antrenament intens de box, alaturi de un partener.

Sporturi de echipa

O ora de joc de baschet sau de fotbal va poate ajutati sa ardeti intre 480 – 710 calorii sau mai mult, in functie de greutatea, capacitatile fizice si nivelul de intensitate. Un joc de fotbal intens poate arde intre 420 si 622 de calorii pe ora.

Alte sporturi pe echipe si sporturi individuale care ard 300 de calorii sau mai mult pe ora includ softball, baseball, squash, canotaj si tenis.

Sporturi de iarna

Sporturile populare de iarna si activitatile care ard un numar mare de calorii includ schiul, biatlonul, patinajul de viteza sau snowboardul. Schiul  si patinajul pe gheata pot arde 420 – 622 calorii pe ora, in functie de nivelul de intensitate.

Tenis

Tenisul este un sport care poate fi practicat atat individual, cat si pe echipe. In functie de intensitatea antrenamentului sau a jocului in sine, tenisul poate contribui eficient la arderea unui numar de 400 de calorii pe ora.

Gimnastica

In mod evident, si exercitiile fizice efectuate in sala de sport pot contribui foarte mult la arderea caloriilor, iar un antrenament de gimnastica de inalta intensitate poate arde cel putin 300 de calorii pe ora.

In plus, un asemenea sport contribuie si la modelarea corpului, iar muschii slabi vor incepe sa lucreze. In plus, practicarea acestui sport, contribuie la cresterea nivelului de testosteron.

Acestea sunt cateva dintre sporturile care va pot fi de folos atunci cand doriti sa ardeti calorii. Cu siguranta, totul depinde de dvs., de sportul practicat, de intensitate si de durata antrenamentului.