ce-se-recomanda-pentru-cresterea-imunitatii-la-copii

Ce se recomanda pentru cresterea imunitatii la copii?

Imunitatea reprezinta sistemul propriu de aparare al organismului, iar rolul sau este acela de a neutraliza virusii, bacteriile si microbii cu care organismul intra in contact.

Practic, se poate spune ca imunitatea, care este un sistem complex de celule si molecule (anticorpi), are rolul de a ne proteja sanatatea.

Testarea imunitatii

Testele pentru imunitate sunt hemoleucograma si imunograma (analize de sange ce evalueaza componentele sistemului imun). In ceea ce priveste hemoleucograma, aceasta permite sa fie identificat numarul si procentul celulelor (fagocite, leucocite si marofage).

In ceea ce priveste imunograma, aceasta analiza evalueaza anticorpii pe care aceste celule amintite anterior, ii produc.

De precizat este faptul ca exista 4 grupe de imunoglobuline, dupa cum se poate vedea:

  • Ig A – cel mai important element de aparare impotriva virusurilor si a bacteriilor.
  • Ig E – aceasta imunoglobulina este responsabila de declansarea alergiilor.
  • Ig M – este prima imunoglobulina selectata in momentul in care un antigen ameninta organismul.
  • Ig G – este un anticorp pe care il secreta corpul imediat dupa cel de tip Ig M, iar cea mai importanta functie pe care o are este sa neutralizeze toxinele bacteriene. Acesti anticorpi dispar dupa primele 6 – 8 luni de viata, iar productia proprie abia pe la varsta de 4 – 6 ani ajunge la nivelul unui adult.

Formarea imunitatii la copii

Sistemul imunitar al copiilor este imatur, iar pana pe la 11 – 12 ani se dezvolta. Bebelusii, de exemplu, au parte de protectia oferita de anticorpii maternali si care in primele luni ale vietii le confera o imunitate temporara pasiva.

Intre 3 si 6 luni este una din perioadele critice ale bebelusilor, in conditiile in care nivelurile de anticorpi sunt foarte scazute. Productia proprie de anticorpi este redusa inca, in timp ce anticorpii maternali scad.

In primele 6 – 8 luni dispar anticorpii maternali. De precizat este faptul ca productia anticorpilor IgG creste si ajunge valorile adultului pe la 7 – 8 ani.

Imediat dupa nastere, bebelusii incep sa sintetizeze anticorpii de tip IgM, iar la nivelurile adultului ajung pe la varsta de 4 – 5 ani. Nivelurile de anticorpi IgA cresc lent, si abia in adolescenta ajung la valorile adultului.

Cum poti ajuta la dezvoltarea imunitatii copiilor?

Fiecare parinte se gandeste la acest lucru. Ei bine, exista unele sfaturi pe care parintii ar putea sa le ia in considerare pentru dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor, si pentru reducerea sanselor de raceala.

1. Administrarea suplimentelor cu minerale si vitamine

Fiecare parinte trebuie sa-i ofere celui mic vitaminele si mineralele de care are nevoie, dar din pacate, din alimente doar, aceste vitamine si minerale nu pot fi luate. Exista in schimb diferite suplimente precum Bodyrox, care contin vitamine si minerale pentru copii de la 4 la 18 ani.

Suplimentele Bodyrox sunt deosebit de eficiente pentru sustinerea sistemului imunitar, dat fiind faptul ca furnizeaza vitaminele si mineralele esentiale in procesul de dezvoltare.

Aceste suplimente contin, printre altele, vitamina C, seleniu, cupru, riboflavina, mangan, vitamina E si zinc. Toate aceste substante pe care le contine Bodyrox nu fac altceva decat sa contribuie la intretinerea sanatatii, sa protejeze impotriva propriului oxidativ, plus multe alte servicii.

2. Implicarea in activitati fizice

Este foarte important ca parintii sa isi duca micutii la activitate fizica, aceasta crescand eficienta nelulelor NK (Natural Killer). Acestea sunt deosebit de importante in conditiile in care elimina celulele infectate de agenti patogeni, din corp.

Putina miscare, chiar si plimbarea in aer liber, pot oferi rezultate pe masura. Copiii trebuie sa fie scosi la miscare de catre parinti si pe vreme ceva mai aspra.

3. Program corect de odihna

In cazul in care nu stiati, odihna si somnul contribuie la repararea accelerata a organismului. Este necesar ca un copil sa doarma intre 8 – 10 ore pe zi, si 14 – 16 ore la nastere. Atmosfera linistita din cadrul familiei, lipsa conflictelor si un stil sanatos de viata asigura pentru cei mici un sistem imunitar mai puternc.

Exista si alti factori care pot contribui la imbunatatirea sistemului imunitar (copiii nu trebuie expusi la fumul de tigara). De-asemenea, printre altele, parintii mai trebuie sa le inlocuiasca bauturile racoritoare si cu alte alternative, cu bauturi si produse sanatoase.

Complicatiile scaderii imunitatii

Cu siguranta, atunci cand imunitatea este scazuta, exista o mare vulnerabilitate in fata bolilor, a virusurilor si a bacteriilor, a inflamatiilor sau a dezvoltarii tumorilor (printre altele).

Tocmai de aceea, un program corect de odihna, un stil de viata sanatos, si administrarea acestor suplimente Bodyrox care reprezinta o doza imortanta de minerale si vitamine, cu siguranta pot contribui la cresterea imunitatii celor mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *