Ce presupune indepartarea parului prin electroliza?

Electroliza este o metoda de indepartare a firelor individuale de pe fata sau corp. Dispozitivele de electroliza de astazi distrug centrul de crestere a parului cu energie chimica sau termica. Dupa ce o sonda foarte fina este introdusa in foliculul de par, parul este indepartat cu penseta.

Majoritatea zonelor corpului pot fi tratate cu electroliza, inclusiv sprancene, fata, abdomen, si picioare. In general, nu exista efecte secundare permanente ale electrolizei, dar uneori poate aparea o usoara inrosire a pielii.

Ce cauzeaza cresterea nedorita a parului?

Cresterea parului este rezultatul ereditatii si al nivelului hormonal. De asemenea, unele medicamente, metode temporare de indepartare a parului si boli pot fi responsabile de stimularea cresterii parului.

Electroliza poate fi o optiune atunci cand cresterea parului se afla intr-o zona a corpului unde nu poate fi dorita, cum ar fi pe buzele superioare ale femeii, pe barbie sau linia de bikini.

De cate tratamente de electroliza voi avea nevoie?

Multi factori influenteaza cresterea parului, asa ca va trebui sa va intoarceti pentru mai multe vizite de electroliza. Numarul total de sedinte necesare pentru indepartarea permanenta a parului dintr-o anumita zona va varia de la o persoana la alta.

Majoritatea clientilor se intorc o data pe saptamana sau la fiecare alta saptamana, dupa cum este necesar. Dar parul nedorit va fi eliminat pentru totdeauna odata ce seria de tratamente va fi finalizata. Fiecare tratament dureaza intre 15 minute si o ora.

Mituri despre electroliza

Mit: Electroliza este foarte dureroasa

Pentru majoritatea oamenilor, metodele de astazi nu provoaca multa durere, dar pot rani. Daca vi se pare prea incomod sa suportati procedura de indepartare a firelor de par, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va poata oferi o crema anestezica.

Mit: Metoda pensetei electrice este permanenta.

FDA si Asociatia Medicala Americana recunosc doar electroliza ca fiind o metoda permanenta de indepartare a parului de pe suprafata corpului. Exista mai multe state le interzic celor care folosesc sau vand penseta electrica sustinand ca ofera indepartarea permanenta a parului.

Mit: Metodele temporare de indepartare a parului pot fi mai bune.

Depilatoarele chimice (lichide sau creme) sunt adesea folosite pentru a indeparta parul corpului. Aceste produse contin substante chimice iritante si pot fi consumatoare de timp. La fel, inalbiturile contin substante chimice dure si nu fac prea mult pentru a decolora parul intunecat. De asemenea, pot decolora pielea.

Epilarea cu ceara este o alta metoda temporara de indepartare a parului si se face de obicei in saloane. O ceara fierbinte este aplicata pe piele si indepartata dupa ce s-a uscat pe par. Parul este indepartat odata cu ceara.

Ceara poate fi dureroasa si costisitoare. Sunt disponibile kituri de ceara acasa, dar pot fi dezordonate si dificil de utilizat. Exista dispozitive de electroliza disponibile pe piata si care sunt destinate pentru uz casnic, dar acestea sunt adesea nesigure pentru utilizare de catre o persoana care nu este instruita in electroliza.

Cum aleg un electrolog?

Electrologii sunt persoane care au pregatire speciala pentru efectuarea electrolizei. In cazul in care aveti in vedere sa optati pentru indepartarea firelor de par prin electroliza, este important sa faceti cercetari inainte de a alege un salon si un electrolog la serviciile caruia sa apelati. Decizia gresita poate insemna sedinte suplimentare si costuri, impreuna cu disconfort si cicatrici inutile.

Asigurati-va ca electrologul foloseste tehnica potrivita.

Practicianul trebuie sa utilizeze electroliza acului, care este singura forma permanenta de indepartare a parului. Unele saloane de exemplu, pot face reclama electrolizei pentru a atrage cat mai multi clienti, dar folosesc in schimb pensete electronice sau fotoepilatoare. Acestea nu sunt proceduri permanente de indepartare a parului.