Ce sunt si la ce ajuta uleiurile esentiale?

 

Uleiurile esentiale sunt extracte lichide din diverse plante potential benefice. Procesele de fabricatie pot extrage compusii utili din aceste plante.

Uleiurile esentiale au adesea un miros mult mai puternic decat plantele din care provin si contin niveluri mai mari de ingrediente active. Aceasta are legatura cu cantitatea de materie vegetala necesara pentru a face ulei esential.

Exista doua metode prin care producatorii extrag uleiurile esentiale, inclusiv:

 1. Distilare cu abur sau apa

Acest proces trece apa sau aburul fierbinte prin plante, indepartand compusii esentiali de materialul vegetal.

 1. Presare la rece

Acest proces de obtinere a uleiurilor esentiale functioneaza prin presarea mecanica sau stoarcerea materiei vegetale pentru a determina eliberarea de sucuri sau uleiuri esentiale. Un exemplu simplu in acest sens ar fi mirosul proaspat de lamaie dupa stoarcerea unei coji de lamaie.

Dupa ce sunt extrasi compusii activi din materia vegetala, unii producatori ii pot adauga la un ulei purtator pentru a obtine mai mult produs din aceeasi cantitate de ulei esential. Aceste produse nu ar mai fi uleiuri esentiale pure, ci un amestec.

Utilizari

Producatorii folosesc uleiuri esentiale pentru a crea o gama de produse. Industria cosmetica si a machiajului foloseste uleiuri esentiale pentru a crea parfumuri, pentru a adauga parfum la creme si lotiuni de corp, si chiar ca surse de antioxidanti naturali in unele produse de ingrijire a frumusetii.

Multi practicieni de medicina naturala, cum ar fi aromaterapeutii, folosesc uleiuri esentiale. Aromaterapia presupune difuzarea in aer a acestor uleiuri esentiale. Aromaterapeutii considera ca respiratia in uleiuri esentiale le-ar putea permite sa intre in plamani si in fluxul sanguin, unde unii dintre compusii uleiurilor esentiale ar fi benefici pentru organism.

Oamenii nu ar trebui sa aplice niciodata uleiuri esentiale direct pe piele fara a le dilua, decat daca sunt sub indrumarea directa a unui profesionist din domeniul sanatatii. De asemenea, este periculos sa inghititi uleiuri esentiale. Nu numai ca uleiurile esentiale sunt extrem de concentrate, dar pot irita si celulele sensibile din interiorul corpului.

In cazuri rare, unele persoane pot lua capsule orale care contin uleiuri esentiale. Cu toate acestea, oamenii ar trebui sa faca acest lucru numai sub indrumarea unui profesionist din domeniul sanatatii. In mod obisnuit insa, o persoana nu trebuie sa puna uleiuri esentiale comerciale obisnuite nicaieri in apropierea gurii sau in alte locuri in care poate intra in corp, cum ar fi ochii, urechea, anusul sau vaginul.

Sunt eficiente?

Unele uleiuri esentiale pot fi deosebit de eficiente, in functie de scopul in care sunt folosite. Exista o serie de plante care contin compusi potential activi. Producatorii au transformat zeci din aceste uleiuri vegetale in uleiuri esentiale. Unele dintre cele mai populare uleiuri esentiale includ:

 • lavanda.
 • menta.
 • arbore de ceai.
 • lamaie.
 • eucalipt.
 • portocale.
 • musetel.
 • ylang-ylang.

Compusii din aceste uleiuri pot avea unele efecte asupra sanatatii asupra organismului uman. In urma cu mult timp, oamenii au folosit uleiuri esentiale pentru a-si imbunatati sanatatea si bunastarea fizica. Am continuat sa le exploram beneficiile astazi, descoperind ca uleiurile esentiale pot fi integrate in viata de zi cu zi pentru o multitudine de scopuri, cum ar fi:

 • pentru a sustine o igiena orala buna.
 • pentru a reduce aspectul imperfectiunilor pielii.
 • pentru a promova o digestie sanatoasa.
 • pentru a curata si pentru a purifica aerul.
 • pentru a promova o atmosfera inaltatoare.
 • pentru a mentine sistemul respirator sanatos si respiratia limpede.

Ce fac eficient uleiurile esentiale?

Unele uleiuri esentiale sunt calmante si tonifiante, in timp ce altele sunt energizante, incalzesc si reinnoiesc, dar toate uleiurile esentiale sunt naturale. Varietatea de uleiuri esentiale va permite sa va mentineti in mod natural si eficient sanatatea si sa va adresati problemelor specifice de sanatate.

Cu atat de multe uleiuri esentiale disponibile, le puteti adapta la dorintele si nevoile dvs. specifice, in loc sa fiti nevoiti sa va bazati pentru o solutie generica. Acest lucru face ca uleiurile esentiale sa fie o alegere populara pentru cei care cauta cele mai bune solutii naturale din era moderna.

Versatilitatea uleiurilor esentiale face parte din ceea ce le-a facut atat de populare in ultimii ani. Oamenii adora ca pot folosi uleiuri esentiale pentru o varietate de sarcini, fara a fi nevoiti sa cumpere mai multe produse.

2 thoughts on “Ce sunt si la ce ajuta uleiurile esentiale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *