Ce este medicina alternativa si care sunt tehnicile sale?

Medicina alternativa este un termen care descrie tratamente medicale care sunt utilizate in loc de terapii traditionale (mainstream). Unele persoane se refera, de asemenea, la aceasta ca la un medicament „integrator” sau „complementar”.

Se pare ca la nivel mondial, un numar din ce in ce mai mare de adulti spun ca folosesc o forma de medicament alternativ. Dar stiti oare dumneavoastra care tipuri de terapii sunt considerate a fi alternative?

In randurile urmatoare ale acestui articol vom prezenta cateva dintre tratamentele medicale alternative, iar dvs. veti avea posibilitatea de a citi o multime de informatii interesante despre acestea. Tocmai din acest motiv, este idnciat sa cititi acest articol pana la final!

Toate sistemele medicale sunt impartite in mai multe grupuri; exemple includ medicina traditionala chineza si Ayurveda.

Aromaterapia are loc atunci cand uleiurile bogate in arome sunt extrase din plante specifice. Aceste uleiuri sunt amestecate cu alte materiale precum alcoolul, uleiurile, lotiunile, etc. pentru a da efectele dorite asupra organismului.

Ayurveda este un sistem de medicina traditionala originara din India si practicat in alte parti ale lumii ca o forma de medicina alternativa. Evoluand de-a lungul istoriei sale, Ayurveda ramane un sistem influent de medicamente in Asia de Sud.

Biofeedback este o forma de medicament alternativ care implica masurarea functiilor corporale cuantificabile ale unui subiect, cum ar fi temperatura pielii, activitatea glandelor sudoripare, tensiunea arteriala, ritmul cardiac si tensiunea musculara, transmitand informatia pacientului in timp real.

Dezintoxicarea este o abordare a medicamentului alternativ, care sustinatorii pretind ca elimina organismul de „toxine”, substante nocive acumulate care se presupune ca au un efect negativ asupra sanatatii individuale. Ideea unei diete bune de detoxifiere este de a manca alimente pure si naturale care vor ajuta functia limfei, rinichilor si ficatului.

Herbalismul este o practica traditionala de medicamente sau medicamente populare bazata pe utilizarea plantelor si a extractelor de plante. Oamenii cunosc herbalismul si sub denumirea de medicamente botanice, de plante medicinale, de plante medicinale, de erbologie si fitoterapie.

Sanatatea holistica este o filozofie a ingrijirii medicale care priveste aspectele fizice si mentale ale vietii ca fiind abordari strans interconectate si la fel de importante pentru tratament. Desi este frecvent asociat cu medicina alternativa, este, de asemenea, utilizat tot mai mult in practica medicala obisnuita, ca parte a unei viziuni largi a ingrijirii pacientului.

Homeopatia este o forma de medicina alternativa bazata pe principii definite prima data de Samuel Hahnemann in 1796. O teza centrala a homeopatiei este ca o persoana bolnava poate fi tratata folosind o substanta care poate produce, la o persoana sanatoasa, simptome similare cu cele ale bolii.

Remediile la domiciliu sunt acele tratamente pentru a vindeca anumite boli, si sunt foloseste anumite condimente, legume sau alte obiecte comune in acest sens. Remediile la domiciliu pot avea sau nu proprietati medicinale care trateaza sau vindeca boala sau boala in cauza, deoarece sunt de obicei transmise.

Reiki este o practica spirituala dezvoltata in 1922 de Mikao Usui. Dupa trei saptamani de post si meditatie pe Muntele Kurama, in Japonia, Usui a pretins ca primeste capacitatea de „vindecare fara saracire energetica”.

O parte a practicii, tenohira sau vindecarea palmelor, este utilizata ca forma de medicamente complementare si alternative (CAM). Tenohira este o tehnica prin care practicienii cred ca muta „energia vindecatoare” (o forma de ki) prin palmele.

Medicina traditionala chineza (cunoscuta si sub numele de TCM) include o serie de practici medicale traditionale originare din China. Este considerat un sistem medical complementar sau alternativ in mare parte a lumii occidentale, ramanand ca o forma de ingrijire primara in cea mai mare parte a Asiei.

Multe persoane folosesc medicamente pentru diagnostic si informatii de baza, in timp ce apeleaza la alternative pentru ceea ce cred ca sunt masuri de imbunatatire a sanatatii. Studiile indica faptul ca abordarile alternative sunt adesea utilizate impreuna cu medicina conventionala. Acest lucru este mentionat de NCCAM ca medicament integrator (sau integrat), deoarece „combina tratamente din medicina conventionala si CAM, pentru care exista unele dovezi de inalta calitate privind siguranta si eficacitatea.

Medicina alternativa a fost o sursa de dezbatere viguroasa, chiar si peste definitia medicinei alternative. Suplimentele dietetice, ingredientele lor, siguranta si pretentiile sunt o sursa continua de controverse.

In unele cazuri, problemele politice, medicina generala si medicina alternativa se ciocnesc, cum ar fi cazul in care medicamentele sintetice sunt legale, dar sursele din plante ale aceluiasi produs chimic activ sunt interzise.

Practicile de medicina alternativa sunt la fel de diverse in bazele lor ca si in metodologiile lor. Practicile se pot incorpora sau baza pe medicina traditionala, cunostinte populare, credinte spirituale sau abordari nou concepute pentru vindecare.

Centrul National de Medicina Alternativa si Alternativa (NCCAM) a clasificat terapiile CAM ca:

  • Medicina energetica;
  • Medicina corpului mintii;
  • Sisteme medicale intregi;
  • Practici biologice;

Practici manipulative si bazate pe corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *