Ce este drenajul limfatic?

Masajul de drenaj limfatic urmareste sa creasca fluxul sistemului limfatic si sa scape de toxinele din organism. Masajul de drenaj limfatic este un tratament profund al tesuturilor care se aplica cu presiune in lovituri lungi in sus.

Sistemul limfatic este alcatuit din vase mari care strabat corpul. Sistemul limfatic transporta un fluid clar numit limfa care transporta celulele imune catre tesuturi si organe pentru a ajuta la combaterea infectiei.

Masajul limfatic de drenaj stimuleaza curgerea limfei in jurul corpului, improspatand sistemul imunitar si drenand toxinele. Terapeutii pot folosi drenajul limfatic ca tratament eficient pentru o serie de afectiuni.

Drenajul limfatic este functia naturala a sistemului limfatic din organism. Sistemul limfatic transporta fluxul limfatic care este format din globule albe din sange prin vasele limfatice. Celulele albe din sange fac parte din sistemul imunitar care apara organismul impotriva infectiilor.

Sistemul limfatic curata toxinele pentru a mentine organismul sanatos. Masajul de drenaj limfatic este o tehnica eficienta care ajuta la mentinerea sistemului imunitar functional. Prin aplicarea loviturilor ascendente spre inima, imbunatateste fluxul limfatic si drenajul din jurul corpului. Drenajul limfatic poate grabi de asemenea, vindecarea de vatamari si reduce umflarea.

Pentru ce se utilizeaza drenajul limfatic?

Drenajul limfatic este o tehnica eficienta de masaj folosita:

  • Pentru a imbunatati sistemul imunitar.
  • Pentru a ajuta la apararea organismului de infectii.
  • Dupa indepartarea ganglionilor limfatici.

Drenajul limfatic este utilizat pentru a imbunatati sistemul imunitar, pentru a ajuta la apararea organismului de infectii, post-interventie chirurgicala si dupa indepartarea ganglionilor limfatici.

Tehnica de drenaj limfatic este utilizata pentru a imbunatati sistemul imunitar. Drenajul limfatic este utilizat pentru a stimula fluxul limfatic in jurul corpului improspatand sistemul imunitar si drenand toxinele departe de organism.

Drenajul limfatic poate fi de asemenea utilizat pentru a ajuta la apararea organismului de infectii. Toxinele pot fi produse in organism dupa exercitii si dintr-un stil de viata si o dieta slaba.

Atunci cand se aplica masajul de drenaj limfatic, directia loviturilor pe corp stimuleaza sistemul limfatic. Lichidul transportat in sistemul limfatic contine un numar mare de globule albe care apara organismul impotriva infectiilor si imbunatateste sistemul imunitar.

Drenajul limfatic este utilizat in special in urma indepartarii ganglionilor limfatici din organism. In timpul interventiei chirurgicale, ganglionii si vasele limfatice pot fi indepartate sau deteriorate. Limfedemul apare atunci cand ganglionii limfatici sunt indepartati din cauza interventiei chirurgicale.

Drenajul limfatic este foarte important in tratarea limfedemului. Limfedemul este o zona de umflare cauzata de o acumulare de lichid limfatic. Fara nodurile limfatice, sistemul limfatic nu poate functiona eficient, de aceea se bazeaza doar pe un tratament de masaj pentru a initia drenajul limfatic in organism.

Care sunt avantajele drenajului limfatic?

Drenajul limfatic are multe beneficii. Beneficiile drenajului limfatic includ:

  • Imbunatatirea sistemului imunitar.
  • Relaxare indusa.

Drenajul limfatic imbunatateste sistemul imunitar. Drenajul limfatic permite fluxului limfatic sa se miste in jurul corpului, improspatand sistemul imunitar si drenand toxinele. Fluxul limfatic contine un numar mare de globule albe care ajuta la apararea organismului impotriva infectiilor.

Transportul globulelor albe in fluxul limfatic indeparteaza toxinele si creste procesul de vindecare. Daca drenajul limfatic nu se produce in organism din cauza deteriorarii sau indepartarii ganglionilor si vaselor limfatice, excesul de lichid se poate acumula provocand limfedem.

Limfedemul poate provoca riscuri majore pentru sanatate, de aceea este important sa apara drenaj. Sistemul limfatic nu are o pompa care sa transporte lichidul in jurul corpului, asa ca se bazeaza pe o tehnica de masaj pentru a mentine miscarea lichidului limfatic.

Cum ajuta drenajul limfatic?

Masajul de drenaj limfatic ajuta prin eliminarea deseurilor si toxinelor, promovand relaxarea si reducand umflarea.

Masajul de drenaj limfatic ajuta la eliminarea deseurilor si toxinelor din organism. Masajul de drenaj limfatic ajuta la miscarea lichidului in sistemul limfatic. Presiunea se aplica prin lovituri ascendente pe corp spre inima.

Sistemul limfatic ajuta sistemul imunitar prin eliminarea deseurilor si toxinelor din organism. Toxinele pot fi acumulate in corp si pot provoca boli daca nu sunt eliminate.

Drenajul limfatic ajuta, de asemenea, la asigurarea unui efect terapeutic. Alaturi de multe beneficii pentru sanatate, masajul de drenaj limfatic stimuleaza simtirea hormonilor buni in organism si creste temperatura muschilor.

Drenajul limfatic ajuta, de asemenea, la reducerea umflarea cauzata de limfemdema. Daca exista o problema in sistemul limfatic, lichidul nu se poate indeparta de o zona a corpului si poate cauza umflarea numita limfedem. Tehnicile specifice de masaj ajuta la curatarea caii sistemului limfatic pentru a ajuta la scurgerea excesului de lichide.