ce-boli-pot-fi-tratate-prin-balneoterapie.

Ce boli pot fi tratate prin balneoterapie?

In ultimul timp, se pare ca oamenii cauta diferite solutii si practici medicale alternative pentru a se trata de bolile si afectiunile cu care se confrutna.

Multe persoane nu mai sunt dispusa sa urmeze tratamentele medicinei conventionale, si doresc sa se trateze prin medicina alternativa si tratamente naturiste. In continuare vom discuta despre balneoterapie si beneficiile balneoterapiei.

Balneoterapia implica tratarea problemelor de sanatate prin scaldat, de obicei in izvoarele termale si alte ape bogate in minerale in mod natural. Practicata de mult in sistemele de medicina alternativa din intreaga lume, balneoterapia este adesea oferita la spa, centre de wellness si statiuni termale.

Unii sustinatori ai medicinei alternative, considera ca balneoterapia poate ajuta la o serie de conditii de sanatate, inclusiv artrita, tulburarile respiratorii si tensiunea arteriala ridicata.

Ce arata studiile despre efectul balneoterapiei asupra conditiilor de sanatate

Se crede ca balneoterapia promoveaza vindecarea prin cresterea circulatiei, incurajand detoxifierea si reducand stresul. In plus, se spune ca mineralele gasite in izvoarele termale (cum ar fi sulful si magneziul) lupta impotriva bolilor hranind organele si stimuland sistemul imunitar.

Desi putine studii au testat si dovedit aceste afirmatii, unele cercetari sugereaza ca balneoterapia poate ajuta persoanele care se confrunta cu anumite afectiuni. Iata o privire asupra mai multor rezultate cheie ale studiului.

Artrita

Baile minerale pot fi oarecum utile pentru persoanele cu osteoartrita, potrivit unei revizuiri din 2008 publicata in Journal of Rheumatology.

Analizand sapte studii (cu un total de 498 de pacienti), anchetatorii au gasit dovezi ca balneoterapia a fost mai eficienta decat diferite alte tratamente. Cu toate acestea, autorii recenziei avertizeaza ca aceste dovezi sunt slabe, din cauza calitatii slabe a studiilor.

In mod similar, o revizuire din 2003 a analizat sase studii (care au avut un total de 355 de participanti) si a gasit unele dovezi ale faptului ca balneoterapia poate fi eficienta in ceea ce priveste tratarea artritei reumatoide.

Fibromialgie

Balneoterapia poate fi deosebit de utila in ceea ce priveste tratarea fibromialgiei, potrivit unui mic studiu care a fost publicat in Rheumatology International, in anul 2002.

Pentru efectuarea acestui studiu, 42 de pacienti cu fibromialgie au fost repartizati fie unui grup de control, fie au avut parte de trei saptamani de sesiuni de scaldat timp de 20 de minute (administrate o data pe zi, de cinci ori pe saptamana).

Rezultatele studiului au fost foarte interesante, pentru ca au aratat faptul ca cei tratati cu balneoterapie au prezentat imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste reducerea unor simptome ale fibromialgiei si ale depresiei (o problema frecventa in randul persoanelor cu fibromialgie).

Dureri lombare

Intr-un studiu realizat in 2005 din Research in Complementary and Natural Classical Medicine, oamenii de stiinta au descoperit ca scaldatul in apa minerala sulfuroasa poate ajuta la atenuarea durerilor lombare.

Comparativ cu 30 de pacienti care se confruntau cu dureri de spate, si care au fost supusi unui tratament de hidroterapie pe baza de apa de la robinet, cei 30 de pacienti din grupul cu balneoterapie au prezentat imbunatatiri mai mari in spasmele musculare, sensibilitatea si flexibilitatea.

De retinut

Daca sunteti interesat sa utilizati balneoterapia pentru a preveni sau gestiona o anumita problema de sanatate, asigurati-va ca consultati medicul inainte de a incepe tratamentul. Autotratarea si evitarea sau intarzierea ingrijirii medicale standard pot avea consecinte grave.

One thought on “Ce boli pot fi tratate prin balneoterapie?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *