Ce beneficii va ofera inotul?

Se spune ca pentru o viata sanatoasa, este indicat sa faceti miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi. In cazul in care puneti mare pret pe sanatate si doriti sa practicati un sport, optiunile sunt practic nelimitate. Cu toate acestea insa, inotul este cel mai recomandat sport, iar in randurile care urmeaza puteti descoperi de ce este util acest sport.

  1. Inotul arde mai multe calorii decat jogging-ul

Cand comparati inotul cu alergatul, trebuie sa aflati faptul ca veti arde mai multe calorii inotand in jurul piscinei, decat puteti arde cand alergati o ora. O ora de inot viguros in piscina, poate arde pana la 715 calorii. Aceeasi perioada de timp destinata jogging-ului, in care parcurgeti 5 km, va ajuta sa ardeti doar 606 de calorii.

  1. Inotul imbunatateste bunastarea sociala

Inotul este intr-o foarte mare masura un sport social. Inotatorii de toate varstele pot lualectii de inot impreuna, se pot antrena impreuna sau pot lucra cu un antrenor in piscina.

Chiar daca aveti o piscina acasa, este locul in care va adunati cu prietenii si familia. Un studiu recent, a dezvaluit ca exercitarea si socializarea impreuna cu alte persoane, duce la imbunatatirea sanatatii mintale. Participantii la studiu au avut un nivel mai mic de anxietate si depresie decat colegii lor.

  1. Copiii care inota devin adulti activi

Inotul este o activitate importanta pentru a ajuta la combaterea ratelor de obezitate din copilarie, si este si un sport distractiv. Inotul ofera elementele activitatii fizice recomandate pentru a mentine copiii sanatosi: rezistenta, forta si flexibilitate. Inotul ofera copiilor instrumentele, abilitatile si dedicatia de a mentine vieti mai sanatoase ca adulti.

  1. Inotul te face mai inteligent

Exercitiile fizice regulate, cum ar fi inotul, imbunatatesc functia de memorie si abilitatile de gandire. Acest lucru este bun nu numai pentru clasa si pentru munca, dar este benefic si pentru noi, pe masura ce imbatranim si noi.

Exercitarea periodica reduce inflamatia si rezistenta la insulina in creier, ceea ce favorizeaza cresterea celulelor noi ale creierului. Inotul imbunatateste de asemenea starea de spirit, anxietatea si stresul, ceea ce creste capacitatea creierului de a gandi mai eficient.

  1. Inot invata abilitati de construire a echipei

Inotatorii de echipe sau cei care participa la cursuri de inot, au abilitati mai bune de construire a echipei. Inotatorii invata sa lucreze impreuna, sa se incurajeze reciproc, sa comunice si sa devina lideri.

Toate aceste abilitati se traduc in lideri eficienti la varsta adulta. Abilitatile de construire a echipei incurajeaza colaborarea, orientarea spre tinta, inspiratia, dezvoltarea strategiei si coordonarea, care rezulta toate in cariere de succes si relatii profesionale.

  1. Angrenaj minim

Inotul este unul dintre cele mai bune sporturi, deoarece necesita un echipament minim! Puteti face antrenament doar cu un costum de baie si ochelari de protectie!

  1. Inotul este bun pentru astm

Inotul este excelent pentru persoanele care sufera de afectiuni cronice pulmonare, cum ar fi astmul. Bolnavii de astm, in special cei cu astm indus de sport, pot intampina probleme, deoarece pierderea de caldura si umiditate in tuburile bronsice face ca tuburile sa se contracte.

Acest lucru se intampla atunci cand aerul este uscat si / sau rece afara. Inotul este cel mai bun exercitiu pentru pacientii cu astm, deoarece umiditatea din apa inlocuieste umiditatea expulzata in timpul respiratiei viguroase.

Niciodata nu este prea devreme sau prea tarziu pentru a incepe sa inotati, asa ca in cazul in care nu stiti sa inotati, va puteti inscrie la cursuri de inot, unde veti invata de la specialisti care sunt calificati in aceasta activitate. Invatati sa inotati si bucurati-va de toate beneficiile acestui sport.

One thought on “Ce beneficii va ofera inotul?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *