Ce beneficii ne ofera sportul?

Dupa cum si medicii spun, pentru o viata sanatoasa este necesar sa faceti miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi, asa ca alegeti un sport pe care doriti sa il practicati.

Exista o multime de sporturi care pot fi practicate, atat individual cat si in echipa, si cu siguranta ideea de a practica un sport, este una foarte buna, tinand cont de beneficiile sportului pentru sanatate. Cititi pana la final, pentru a descoperi cateva motive datorita carora, este indicat sa faceti sport.

Sportul poate fi util in compaterea stresului

Exercitarea este un mod natural de a elibera stresul. Cercetarile efectuate in ceea ce priveste rolul exercitiului fizic, confirma faptul ca acesta imbunatateste starea de spirit si atenueaza multe forme de depresie si, de asemenea, colegii de echipa pot oferi un sistem de sprijin.

Conform Consiliului American privind exercitiile, activitatea electrica inregistrata in muschii incordati arata o scadere dupa un antrenament. Cercetatorii medicali raporteaza de asemenea, scaderi vizibile in cazuri individuale de hiperactivitate si slabire in urma exercitiului fizic.

A lua parte la practicarea unui sport va poate relaxa vasele de sange, reducand ritmul cardiac si tensiunea arteriala care insoteste adesea ingrijorarea.

Sportul imbunatateste calitatea vietii

Practicarea unui sport poate reduce riscul de osteoporoza, si previne pierderea osoasa. Sportul are beneficii pentru sanatatea cardiovasculara.

Cercetarile au aratat ca miscarea fizica poate afecta fiziologia creierului, producerea de sange de neurotrofine, cresterea celulelor nervoase din hipocamp, fluxul sanguin, oxigenarea, nivelurile de neurotransmitator, dezvoltarea conexiunilor nervoase, densitatea retelei neuronale si volumul tesutului creierului.

Sportul pentru tineri pune accentul pe invatarea nu numai a abilitatilor de viata importante ale stabilirii obiectivelor, ci si a managementului timpului combinat cu placerea. Si de asemenea, contribuie la dezvoltarea unui puternic sentiment de moralitate si dezvoltarea unei aprecieri a diversitatii.

Beneficii sociale

Practicarea unui sport poate fi utila in a va stimula stima de sine; participarea la orice sport poate proteja tinerii sportivi impotriva izolarii sociale.

Sportul ofera o oportunitate copiilor si tinerilor de a se angaja in relatii valoroase si pozitive, de a naviga in siguranta si de a negocia intre drept si rau, in timp ce invata sa interactioneze cu semenii si cu adultii. Tinerii implicati in sport sunt mai „rezistenti psihologic”.

Abilitatile de viata precum stabilirea obiectivelor, persistenta, munca in echipa, perseverenta si dezvoltarea personajelor se pot transfera de la sport la mediul academic, viata de familie si locul de munca.

Adultii recunosc multe beneficii pozitive ale sportului pentru societate. Opt din zece adulti sunt de acord ca sportul ofera o sursa de distractie, si poate reduce criminalitatea si delincventa in randul tinerilor.

Distractie  

In general, sportul implica activitati fizice care sunt de obicei desfasurate pentru unele functii „recreative”, cum ar fi auto-satisfactia, divertismentul, competitia etc. Intrebati copiii de ce aleg sa faca sport, iar marea majoritate vor spune in continuare ca fac sport este sa se distreze.

Avand in vedere o alegere intre distractie si castig, majoritatea spun ca doresc sa se distreze. Ei ar prefera sa joace intr-o echipa care pierde decat sa stea pe banca unei echipe castigatoare.

Arderea grasimilor

Participarea la activitati sportive a fost stabilita ca o modalitate excelenta de a slabi. Potrivit British Journal of Sports Medicine, exercitiile care implica scurte explozii de efort sunt cele mai eficiente, dar un antrenament de intensitate mai mica poate functiona in continuare pentru cei care nu pot sa se antreneze intens, din orice motiv.

Potrivit scriitoarei britanice de fitness si terapeutului sportiv, Katie Hiscock, in articolul ei aparut in BBC despre arderea grasimilor, este important sa ne amintim ca: „Pierderea in greutate este o ecuatie simpla de matematica – trebuie sa arzi mai multe calorii decat consumi in fiecare zi”. Sportul te poate ajuta sa arzi caloriile intr-un mod distractiv.

Promovarea unui simn mai bun

Desi a existat doar o cantitate limitata de studii care au analizat relatia dintre exercitiu si somn, se pare ca exista o legatura pozitiva. Potrivit Fundatiei Nationale pentru Somn, exercitiile fizice obisnuite pot ajuta persoanele cu probleme de somn sa obtina mai mult somn, desi mecanismul precis pentru cum se intampla acest lucru nu este inca cunoscut cu certitudine.

3 thoughts on “Ce beneficii ne ofera sportul?

  1. Sunt total de acord cu sportul si cu ceea ce aduce el bun in viata noastra. Imi place sa fac miscare. Sa merg mult pe jos, sa joc tenis, sa merg cu bicicleta, sa faca ceva exercitii. Nu prea imi place sa alerg in schimb. 😛

  2. Golden Retriever puppy for sale

    Are you dreaming of having a furry companion that will bring joy and happiness to your life? If so, you might want to consider getting a golden retriever puppy. Golden retrievers are one of the most popular dog breeds in the world, and for good reason. They are not only stunning to look at, but also have a great personality that makes them ideal for any home.

    Golden retrievers are known for their sweet and gentle nature, their eagerness to learn, and their high level of intelligence. They are easy to train and socialize, and they love to be around other animals and people. They are also very active and fun-loving, and need regular exercise and mental stimulation to keep them healthy and happy. They like to swim, fetch, and discover new places. A golden retriever puppy can be a wonderful addition to your family if you are ready for the responsibility and commitment. They will reward you with their unconditional love, loyalty, and companionship for many years to come.

    Golden Retriever puppy for sale

Comments are closed.