Care sunt beneficiile verzei?

Varza este printre cele mai populare legume crucifere, si este plina de nutrienti, inclusiv minerale si vitamine vitale. Aceasta leguma este disponibila intr-o varietate de culori, iar frunzele sale pot fi fie inghesuite, fie netede.

Cercetarile indica capacitatea sa de a spori sanatatea inimii si de a ajuta la tratarea inflamatiei si cancerului. In acest articol, acoperim mai multe despre ceea ce afirma diverse studii despre varza si despre utilizarile sale.

Varza contine patru antioxidanti principali. Acestia sunt colina, betacarotenul, luteina si quercetina. Colina poate imbunatati memoria si combate inflamatiile. De asemenea, poate preveni defectele tubului neural la femeile gravide.

Beta-carotenul protejeaza ADN-ul uman de efectele negative ale fumatului. Luteina poate preveni degenerescenta maculara legata de varsta. Quercetina combate bacteriile daunatoare si combate bolile.

Varza este de asemenea, bogata in vitaminele C si K si vitaminele B, care ofera o multime de alte beneficii. Varza este disponibila in diferite soiuri, inclusiv: varza rosie, varza de Bruxelles, varza kale, iar acestea sunt doar cateva exemple.

Indiferent de varietate, beneficiile sunt similare. Legumele crucifere in general, sunt unul dintre cele mai cercetate grupe de alimente. Varza se intampla sa fie printre cele populare.

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de vaza

Varza este bogata in diversi antioxidanti, inclusiv antociani si sulforafan. Acestea ajuta la combaterea inflamatiei si a afectiunilor asociate, cum ar fi bolile de inima si cancerul.

1. Poate promova sanatatea inimii

Varza rosie este bogata in antociani. Acesti compusi sunt responsabili pentru culoarea rosie caracteristica. Studiile leaga antocianinele de un risc redus de boli de inima , desi sunt necesare mai multe cercetari pe termen lung.

Un aport ridicat de antociani poate reduce de asemenea, riscul de infarct miocardic la femeile tinere si de varsta mijlocie. Incercarile ulterioare ar trebui sa ne ofere mai multe informatii cu privire la acest aspect.

2. Poate promova sanatatea vederii

Luteina din varza contribuie la sanatatea vederii. Luteina (impreuna cu un alt antioxidant numit zeaxantina) protejeaza retina si lentila impotriva luminii ultraviolete. Varza contine de asemenea, urme de zeaxantina.

Varza contine si vitamina C, un alt nutrient care ajuta vederea. Poate regenera vitamina E in interiorul ochiului, care este un antioxidant important pentru sanatatea vederii.

3. Poate intari imunitatea

Vitamina C din varza ar putea intari imunitatea, desi sunt necesare mai multe studii pentru a valida in continuare aceasta afirmatie. Antioxidantii stimuleaza celulele albe din sange care ajuta la formarea primei linii de aparare. De asemenea, promoveaza maturarea celulelor T, care sunt o componenta importanta a sistemului imunitar al corpului.

4. Poate ajuta la pierderea in greutate

Fructele si legumele care contin fibre (inclusiv varza) pot ajuta la pierderea in greutate. Unii indivizi cred de asemenea, intr-o anumita dieta de slabit cu varza, numita dieta cu supa de varza.

Aceasta dieta implica aportul de cantitati mari de supa de varza timp de sapte zile. De asemenea, puteti consuma anumite alte fructe si legume precu, orez brun, dar si carne de pui si carne de vita.

5. Poate imbunatati sanatatea pielii

Varza este bogata in vitamina C. Acest nutrient stimuleaza productia de colagen, o proteina structurala care ajuta la formarea pielii si la vindecarea ranilor. Conform studiilor la soareci, varza rosie poate avea de asemenea, un rol in prevenirea cancerului de piele.

6. Ar putea intari parul

Varza contine quercetina. Acest antioxidant arata unele promisiuni in tratamentul alopeciei areata (o afectiune autoimuna care implica caderea brusca a parului).

7. Poate ajuta la tratamentul diabetului

Varza rosie are proprietati antihiperglicemiante, care pot reduce riscul nefropatiei diabetice. Extractul de varza rosie arata de asemenea promitator in atenuarea diabetului si a complicatiilor sale vasculare.

8. Poate oferi protectie impotriva cancerului

Cercetarile sunt in curs cu privire la efectele anticanceroase ale sulforafanului. La nivel molecular, acest antioxidant a dat rezultate promitatoare. Varza contine, de asemenea, un alt set de compusi numiti izotiocianati.

Acestia pot dezarma agentii cancerigeni scotandu-i din starile lor toxice si scotandu-i din corp. Varza contine un alt compus numit brassinin, care prezinta de asemenea, activitate chemopreventiva.

One thought on “Care sunt beneficiile verzei?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *