Ce-exercitii-fizice-imbunatatesc-viata-sexuala.

Ce exercitii fizice imbunatatesc viata sexuala?

Alaturi de o viata echilibrata si o dieta sanatoasa, exercitiile fizice pot contribui la cresterea dorintei sexuale. Referitor la sport, este cunoscut faptul ca acesta are efecte benefice asupra cresterii libidoului, dat fiind faptul ca elibereaza testosteron, un hormon deosebit de important pentru stimularea sexuala si pentru apetitul sexual atat pentru femei cat si pentru barbati.

De-asemenea, sportul elibereaza si hormonii care elimina stresul si care ofera acea senzatie de bine si de incredere de sine.

De cealalta parte, activitatea sexuala este o capacitate fiziologica importanta, care vine in viata oamenilor cu echilibru fizic, mintal si hormonal, motiv pentru care nu mai trebuie privita drept un subiect tabu.

Activitatea fizica in plus, te ajuta sa iti intelegi mai bine organismul si puterea, te ajuta sa obtii un corp tonifiat si o musculatura perfecta, ceea ce este bine pentru sanatatea si functionarea optima a tuturor organelor interne, chiar si a celor care fac parte din aparatul genital feminin.

Cele mai bune exercitii pentru a stimula viata de cuplu

1. Exercitiile Kegel

Exercitiile Kegel sunt foarte importante pentru femei dat fiind faptul ca tonifierea musculaturii din zona pelviana creste vascularizarea, fortifica musculatura perineului, si nu in ultimul rand, favorizeaza contactul sexual.

Ba chiar mai mult, aceste exercitii sunt utile pentru ca nu permit pierderea involuntara de urina.  In cazul in care vrei sa faci astfel de exercitii, trebuie sa contractezi muschii din regiunea pelviana intre 3 si 5 secunde. Repeta de pana la 10 ori acest lucru in orice moment al zilei.

Chiar si cand conduci poti sa faci aceste exercitii, cand esti la birou sau in orice moment. Cu cat faci mai multe exercitii Kegel, cu atat poti sa maresti timpul contractiilor si numarul de repetari.

2. Exercitiile aerobice

Este indicat sa faci in fiecare zi cel putin 40 de minute de exercitii aerobice, indiferent ca discutam despre jogging, ciclism, mers pe jos in ritm alert sau chiar inot. Acestea sunt exercitii fizice deosebit de importante in conditiile in care imbunatatesc circulatia sangelui la nivel pelvian.

Efectuarea acestor exercitii este ideala si pentru barbati, in conditiile in care ajuta la problemele de erectie. In plus, practicarea acestor exercitii in aer liber elibereaza de stres persoana respectiva (stresul este responsabil in mare parte de ejacularea precoce la barbati, este responsabil de-asemenea si de protectia scazuta de testosteron, tot la barbati).

Socializarea, soarele, transpiratia, diferentele de temperatura din mediul natural si cresterea necesitatii fiziologice de hidratare, sunt factori care in afara faptului ca ajuta la detoxifierea organismului, cresc pofta de viata. Mai mult decat atat, stimuleaza libidoul si dorinta de a fi activi din punct de vedere sexual.

3. Intinderea sau stretchingul

Aceste exercitii fizice sunt eficiente pentru ca elibereaza tensiunea musculara si stresul, si ofera o mai mare flexibilitate corpului. Efectuarea acestor exercitii este extrem de importanta, pentru ca ajuta la mentinerea pozitiilor sexuale pentru perioade indelungate de timp. Aceste exercitii sunt eficiente si pentru adaptarea la diferite noi pozitii sexuale.

De exemplu pilates si yoga sunt eficiente atat pentru femei cat si pentru barbati pentru ca le consolideaza muschii, le tonifiaza muschii abdominali, pelvieni si paraspinali, iar astfel ajuta la cresterea performantei sexuale.

One thought on “Ce exercitii fizice imbunatatesc viata sexuala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *