Care sunt beneficiile radiofrecventei faciale?

Radiofrecventa este o metoda non-invaziva si totodata o metoda nedureroasa, utilizata pentru a combate lipsa de fermitate si elasticitate a pielii. Radiofrecventa este o metoda care intinereste pielea datorita producerii unor fibre noi de elastina si colagen.

Radiofrecventa faciala se foloseste pentru atenuarea ridurilor, prin efectul de netezire si de lifting, si este o buna alternativa pentru operatiile estetice. In plus, radiofrecventa faciala este mult mai putin costisitoare in comparatie cu operatiile estetice, si nici nu doare precum alte interventii.

Atunci cand vine vorba despre aceasta procedura, trebuie facuta precizarea ca exista mai multe tipuri de radiofrecventa faciala, astfel ca avem radiofrecventa monopolara, radiofrecventa bipolara, radiofrecventa tripolara si radiofrecventa hexapolara.

Toate aceste tipuri de radiofrecventa constau in generarea unui soc termic la nivelul straturilor profunde ale pielii. Scopul acesto socuri termice este acela de a stimula regenerarea tesuturilor. In ceea ce priveste diferenta dintre aceste tipuri de radiofrecventa, aceasta este reprezentata de numarul electrozilor utilizati pe suprafata zonei tratate.

Dupa cum este lesne de inteles, radiofrecventa monopolara necesita un electrod, cea bipolara doi electrozi, radiofrecventa tripolara trei electrozi iar radiofrecventa hexapolara sase electrozi.

Cum actioneaza radiofrecventa faciala?

Aceasta procedura are undele electromagnetice la baza, acestea penetrand toate cele trei straturi ale pielii. In zona tratata se va crea un camp electromagnetic, iar energia va fi transformata in caldura, care poate avea 60 – 65 de grade Celsius in interiorul tesuturilor.

Acest lucru duce la scurtarea fibrelor de colagen deja existente si la intinderea acestora. In plus, stimuleaza secretia unor fibre de elastina si colagen noi, care tonifica si strang pielea. In acest fel se va obtine un efect vizibil de intinerire a pielii. Se va vedea de-asemenea un aspect sanatos si stralucitor pe termen lung.

Cele mai importante beneficii ale radiofrecventei faciale

Aceasta procedura vine la pachet cu o multime de beneficii importante, iar acest articol vi le prezinta in cele ce urmeaza:

 • Reducerea porilor dilatati.
 • Tratarea acneei.
 • Efect de lifting facial.
 • Reducerea cearcanelor si a pungilor de sub ochi.
 • Reducerea barbiei duble (gusa).
 • Remodelarea conturului facial.
 • Stimularea productiei de colagen si elastina.
 • Stilularea oxigenarii tesuturilor.
 • Scaderea vizibila a pliurilor nazo-labiale.
 • Estomparea cicatricilor aparute datorita acneei care nu a fost tratata in mod corespunzator.
 • Obtinerea unei elasticitati si a unei fermitati a pielii de lunga durata.
 • Tonifierea pidermei, iar astfel se obtine un aspect mai luminos si mai ferm al pielii.

Pentru cine este utila o astfel de procedura

Radiofrecventa faciala este un tratament nedureros, nechirurgical, nu necesita anestezie, si este ideal pentru toate persoanele care au probleme estetice la nivel facial. Pentru persoanele care au riduri, acnee, linii de expresie, cicatrici, barbie dubla (gusa) sau pori dilatati, radiofrecventa faciala reprezinta cu siguranta o solutie.

Cate sedinte sunt necesare astfel incat rezultatele radiofrecventei faciale sa fie vizibile?

In mod evident, o multime de persoane se intreaba care este perioada necesara pentru ca rezultatele sa fie vizibile. Ei bine, de obicei rezultatele optime pot fi vazute dupa 6 – 8 sedinte, care se efectueaza la un interval de 2 saptamani.

Ce contraindicatii are radiofrecventa faciala?

Intr-adevar, aceasta procedura vine la pachet cu o multime de beneficii, insa cu siguranta nu toata lumea poate opta pentru ea. De exemplu, persoanele care sufera de infectii acute ale pielii, nu pot fi supuse unui tratament de radiofrecventa corporala. Aici ne referim la herpes, boli contagioase, eczemme.

De-asemenea, nici femeile insarcinate sau mamicile care alapteaza nu sunt bune candidate pentru o astfel de procedura. Nici persoanele care au cancer, boli de sange, epilepsie, zone cu stift dentar sau persoanele care poarta un stimulator cardiac, nu pot beneficia de aceasta procedura.

One thought on “Care sunt beneficiile radiofrecventei faciale?

 1. Pingback: keto diet week 1

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *