Care sunt avantajele medicamentelor alternative?

In ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane au recunoscut faptul ca au utilizat terapii cu medicamente alternative pentru controlul durerii atunci cand medicamentele prescrise s-au dovedit a fi ineficiente.

Medicamentul alternativ ofera o abordare integrata a vindecarii si poate include remedii pe baza de plante, reflexoterapie, chiropractica, suplimente nutritive, terapie de masaj si acupunctura.

Cu un numar din ce in ce mai mare de profesionisti din domeniul medical care incep sa sugereze utilizarea unor terapii alternative in combinatie cu tratamente medicale conventionale, sunt in curs de desfasurare multe alte studii pentru a examina atat utilitatea cat si siguranta acestor tratamente standard.

Durere

Multe persoane apeleaza la terapii de medicamente alternative pentru ameliorarea durerii atunci cand tratamentele traditionale nu reusesc. Medicina alternativa ofera, de asemenea, optiuni de tratament persoanelor care nu au acces la clinici medicale si la servicii medicale in baza unei asigurari.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Michigan Sistemul de Sanatate a descoperit ca persoanele in varsta, care sunt mai susceptibile sa sufere de afectiuni cronice de durere, folosesc terapii alternative mai frecvent.

Rezultatele studiului sunt publicate in numarul din ianuarie 2010 al revistei Pain Medicine. Studiul analizeaza utilizarea din ce in ce mai mare a modalitatilor de tratament alternativ ca modalitate de a gestiona durerea cronica.

Cancer

Terapiile cu medicamente alternative utilizate impreuna cu tratamentele medicale conventionale pot atenua unele dintre simptomele cancerului, precum si pot reduce efectele secundare negative ale tratamentelor medicale conventionale.

Chimioterapia, desi eficienta in cresterea ratei de supravietuire a multor pacienti cu cancer, poate produce efecte secundare neplacute.

Unii pacienti cu cancer sunt capabili sa tolereze mai bine tratamentele chimioterapice atunci cand utilizeaza un tratament alternativ, cum ar fi acupunctura, pentru a controla efectele secundare precum oboseala, cefaleea, greata, varsaturile, transpiratiile nocturne si durerile.

Cost

Terapiile cu medicamente alternative pot fi mai putin costisitoare decat tratamentele medicale conventionale. Desi unele terapii alternative nu sunt ieftine, multe remedii pe baza de plante si alte tratamente naturiste inca costa mai putin decat medicamentele si tratamentele pe baza de reteta. Acupunctura si sedintele chiropractice pot costa semnificativ mai putin decat tratamentele conventionale de terapie a durerii.

Siguranta

Medicamentul alternativ este alcatuita dintr-un spectru larg de terapii si sunt considerate aproape intotdeauna mult mai sigure decat medicamentele obisnuite. Remediile naturale sunt folosite pentru a remedia problema. Nu exista substante naturale, nefiresti, pe care le puteti aduga in corpul vostru.

Nu toate remediile naturale au fost testate stiintific si nici FDA nu le reglementeaza. Modalitatile de tratament, cum ar fi masajul terapeutic si acupunctura sunt, in general, considerate a fi sigure, dar discutati intotdeauna cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza orice terapii cu medicamente alternative.

Sanatate mentala

Medicamentul alternativ poate fi benefic pentru bunastarea generala a unei persoane, deoarece abordarea se concentreaza pe vindecarea mintii, corpului si spiritului. Metodele de tratament, cum ar fi terapia de masaj, biofeedback, meditatie si imagini vizuale ajuta o persoana sa se relaxeze si sa reduca stresul.

Terapiile de arta si muzica sunt folosite pentru ameliorarea simptomelor depresiei si schizofreniei prin stimularea eliberarii naturale de endorfine si opiacee in organism, in plus pentru a ajuta indivizii sa dea drumul emotiilor profund reprimate.

Imbunatatirea calitatii vietii

Medicina alternativa reprezinta o imbunatatire a calitatii vietii. Atunci cand utilizam medicamente sub forma de reteta, in general, observam o imbunatatire a durerii, dar odata ce medicamentul iese din sistemul nostru, durerea revine. Cand folositi un medicament alternativ, exista o imbunatatire drastica a calitatii vietii pe care o are o persoana.

Flexibilitate

Medicamentul alternativ permite mai multa flexibilitate in planurile de tratament. Multi chiropractori si profesionisti din medicina alternativa isi schimba planurile de tratament in functie de schimbarile stilului de viata, acolo unde nu ar face acest lucru profesionisti medicali.

Trateaza cauza reala

Unul dintre cele mai bune avantaje pe care le ofera medicina alternativa este faptul ca vindeca organismul si este conceput pentru a trata efectiv cauza durerii sau a bolii care a aparut. Intelegand si tratand boala, chiropractorii si alti profesionisti din medicina alternativa sunt capabili sa lucreze la baza problemei.

Pe de alta parte, medicamentul obisnuit tinde sa trateze simptomul pe care boala sau durerea il provoaca, nu tratand de fapt cauza.

Efecte secundare

In cele mai multe cazuri, terapiile alternative eficiente au mai putine reactii adverse, sau nicio macar o reactie adversa, in comparatie cu efectele frecvente si uneori severe ale multor medicamente cu prescriptie medicala si ale altor tratamente medicale conventionale.

Dar, in functie de ce conditii medicale ar putea avea o persoana, chiar si remediile naturale si alte terapii alternative pot provoca uneori reactii adverse adverse.

One thought on “Care sunt avantajele medicamentelor alternative?

  1. Pingback: keto egg muffins

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *