Beneficiile injectiilor cu botox

Botoxul este o tulpina purificata de toxina botulinica de tip A care actioneaza ca un relaxant muscular prin inghetarea temporara a mobilitatii tesutului si muschiului subiacent, ajutand la netezirea liniilor si a ridurilor. Botoxul are de asemenea, multe aplicatii medicale valoroase.

Injectiile cu botox (toxina botulinica) sunt folosite in scop cosmetic pentru a adauga volum buzelor sau chiar si pentru a trata ridurile fine sau pentru a corecta zambetul. Vom discuta despre injectarea buzelor cu botox si beneficiile sale in continuarea acestui articol, deci merita sa cititi pana la final.

 1. Reducerea aspectului ridurilor

Botoxul injectat blocheaza anumite semnale de la nervi, oprind contractia diferitilor muschi faciali. Relaxarea acestor muschi faciali pentru o perioada temporara ajuta la reducerea aspectului ridurilor existente.

Femeile mai tinere folosesc de asemenea Botoxul ca masura preventiva alaturi de ingrijirea excelenta a pielii ca parte a unei abordari combinate de combatere a procesului de imbatranire. In timp ce zona ochilor si fruntea sunt cele mai frecvente zone de tratament, puteti utiliza si Botox pentru ridurile gatului si liniile din jurul gurii.

2. Ridicarea sprancenelor

Sprancenele cazute, numite si ptoza sprancenelor, ii fac pe cei care sufera de aceasta afectiune sa para nefericiti si obositi, chiar daca nu este cazul. Desi sprancenele cazute pot fi vazute ca o problema cosmetica, sprancenele pot uneori sa cada atat de mult incat sa interfereze cu vederea.

In timp ce interventia chirurgicala poate fi necesara pentru unii pacienti, Botoxul poate ajuta la rezolvarea acestei probleme inainte ca aceasta sa devina grava. Injectarea de Botox in frunte determina relaxarea muschilor fruntii si poate ajuta la mentinerea lor mai aproape de pozitia lor corecta.

3. Amelioreaza distonia cervicala

Distonia cervicala determina contractarea muschilor gatului, provocand rasuciri involuntare si inconfortabile ale capului. Aceasta afectiune dureroasa, numita si torticolis spasmodic, nu are in prezent nici un remediu.

Dar, la fel cum medicii pot folosi Botox pentru ridurile gatului, pot folosi Botox pentru a relaxa muschii gatului afectati de aceasta tulburare. Acest lucru poate opri contractia acestor muschi, si la randul sau reduce semnele si simptomele distoniei cervicale.

4. Blocheaza transpiratia excesiva

Dintre numeroasele utilizari pentru Botox, aceasta este probabil cea mai cunoscuta dupa reducerea ridurilor. Hiperhidroza, care se refera la transpiratii excesive si imprevizibile, afecteaza aproximativ 180 de milioane de oameni din intreaga lume. Ca atare, exista multi oameni interesati sa exploreze posibilitatea ca Botoxul sa le ofere o usurare de la aceasta problema incomoda si jenanta.

In acelasi mod in care Botoxul poate impiedica semnalele creierului sa ajunga la anumiti muschi, poate opri mesajele care ajung la glandele sudoripare. Pacientii care prezinta transpiratii excesive in zone localizate, cum ar fi picioarele sau axile, beneficiaza cel mai mult de utilizarea Botoxului ca tratament pentru hiperhidroza.

5. Marirea buzelor

In ceea ce priveste marirea buzelor cu botox, chirurgul va injecta ma multe unitati de botox in mijlocul buzei superioare, iar atunci cand muschii se vor relaxa, buza se va ridica. Tratamentul cu botox va intinde buza si o va face sa para mai mare, chiar daca injectia cu botox practic nu adauga volum efectiv.