La ce este utila acupunctura?

Acupunctura este o metoda de vindecare a medicinei traditionale chineze (TCM) . Metoda se bazeaza pe presupunerea ca energia vietii, Qi, curge pe anumite cai ale corpului, pe meridiane .

Fiecare meridian este atribuit unui organ. Organele respective de pe aceste meridiane pot fi influentate prin inserarea acelor in anumite puncte de acupunctura.

Deoarece medicina traditionala chineza presupune ca bolile si disfunctiile din organism si organe se bazeaza pe un dezechilibru al fluxurilor de energie , acupunctura ar trebui sa le readuca in echilibru.

Executie: Cum se realizeaza acupunctura?

Inainte de acupunctura, acupuncturistul are o discutie detaliata despre simptomele si istoricul bolii. Sondajul se concentreaza de asemenea, pe propria personalitate si conditii de viata.

Tratamentul de acupunctura in sine consta in mai multe sedinte, care sunt determinate in functie de aplicare si de gravitate. In medicina traditionala chineza (TCM), punctele in care acul de acupunctura este plasat in diferitele tulburari este determinat pe baza experientei.

In pozitie relaxata, asezat sau culcat, punctele de acupunctura pot fi acum setate cu o medie de patru pana la zece ace de acupunctura. Acele de acupunctura sunt de obicei din otel inoxidabil. Sunt foarte fine si sunt infipte la doar cativa milimetri adancime in piele.

Tratamentul cu acupunctura este in mare parte nedureros; introducerea acelor de acupunctura in piele poate provoca dureri usoare.

De asemenea, este recomandat sa faceti cat mai putine exercitii fizice in timpul tratamentului, deoarece miscarile musculare pot provoca de asemenea, dureri usoare. Acele de acupunctura raman in piele intre 10 si 30 de minute si apoi pot fi indepartate usor.

Domenii de aplicare: Care sunt domeniile de aplicare a acupuncturii?

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a intocmit o lista de 100 de boli care pot fi tratate cu acupunctura. Concentratia se pune pe terapia tuturor tipurilor de durere, in special reumatism si osteoartrita (uzura articulara), dureri de cap si de spate, migrena si dureri nervoase.

Tulburarile organelor, in special ale tractului digestiv, precum si in tratamentul bolilor de stres sunt, de asemenea, un accent al acupuncturii. Acupunctura poate ajuta de asemenea, la renuntarea la fumat si pentr a trata diferite alte dependente, precum si cu alergii.

Efectele acupuncturii:

  • Durere calmata.
  • Reglarea tonusului muscular.
  • Este imunomodulatoare.
  • Efecte psiho-neuro-endocrine.
  • Este decongestionare.
  • Promoveaza circulatia sangelui.
  • Reglementare vegetativa.
  • Echilibrare psihologica.

Cu metode moderne, cum ar fi imagistica prin rezonanta magnetica functionala, efectul acupuncturii corpului (sau acupunctura laser) asupra metabolismului din creier poate fi clar demonstrat: In acele zone ale creierului care sunt conectate cu punctele de acupunctura stimulate, exista o activitate mult crescuta.

Mari studii stiintifice dovedesc ca acupunctura este clar superioara terapiei medicale conventionale pentru o serie de boli raspandite, cum ar fi crampe menstruale, astmul alergic sau afectiunile coloanei vertebrale cronice.

Riscuri si complicatii: Care sunt riscurile acupuncturii?

Acupunctura este o procedura comparativ cu risc redus. Oboseala apare adesea in timpul si dupa tratament, de aceea este recomandabil sa se acorde o anumita odihna dupa tratament.

Acele de unica folosinta previn si infectiile (cum ar fi hepatita (inflamatia ficatului) sau SIDA), dar locurile unde se efectueaza intepaturile, pot fi inca infectate. De aceea, are sens sa acordam o atentie deosebita igienei in acupunctura .

5 thoughts on “La ce este utila acupunctura?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *