Decorațiuni perfecte pentru un plus de inspirație în bucătărie!

Bucătăria este încăperea în care îți petreci destul de mult timp, fie că gătești, mănânci sau stai să te relaxezi, așa că trebuie să fii atent la decorațiuni.

Deși te-ai putea gândi că nu trebuie să acorzi o foarte mare atenție decorațiunilor din această încăpere, este important să introduci elemente care să te inspire atunci când îți petreci timpul aici. Iată care sunt cele mai importante obiecte decorative care îți vor aduce un plus de inspirație:

  • Față de masă

Fața de masă, mai ales cea din mușama, este importantă și are numeroase avantaje, printre care se numără faptul că aduce o pată de culoare, este ușor de curățat și igienizat, vei putea să protejezi mobilierul și este și accesibilă la preț.

Așadar, este un element important din bucătăria ta care pe lângă un aspect plăcut are și o utilitate foarte bună.

  • Tablou

Un element decorativ important este tabloul canvas pentru bucătărie care te va inspira de fiecare dată când îți petreci timpul în această încăpere.

Poți alege dintr-o multitudine de imagini colorate sau minimaliste care să aducă un plus de creativitate. În plus, va fi un element ce va atrage atenția oricui îți calcă pragul.

  • Decorațiuni din licheni

Dacă vrei să fii îndrăzneț și ai nevoie de elemente ieșite din comun, decorațiunile din licheni sunt soluția. Pentru blatul din bucătărie, poți opta pentru mici tablouri colorate din licheni, ce se vor asorta cu legumele și condimentele, sau pentru litere decorative din licheni, ce vor da un aspect chic și o notă de personalitate spațiului.

Singurul lucru pe care să-l ai în vedere e ca decorațiunile din licheni să nu fie așezate în zona focului deoarece se vor ofili și pot lua foc.

  • Borcane cu capac pentru condimente

Borcanele transparente pentru condimente pot fi folosite ca decorațiuni datorită culorilor aprinse și diverse.

Poți monta un raft pe care să le poziționezi, iar pe capacul fiecăruia pune etichete pentru a-ți mai ușor să le diferențiezi. Este posibil ca aceste condimente să te inspire și să-ți dea cheful de a găti.

  • Ceas de perete

Dacă nu-ți dai seama cum zboară timpul atunci când gătești ai nevoie de un ceas de perete pentru a ține evidența timpului care trece.

Optează pentru un ceas decorativ în forme cât mai creative. Acesta este un accesoriu util, de efect, care îți va reaminti că, din când în când, pauza de cafea este cea mai bună sursă de inspirație.

În concluzie, elementele decorative din bucătărie nu trebuie neglijate. Acestea te vor ajuta să fii inspirat în fiecare moment în care îți petreci timpul acolo.

Sursă foto: freepik.com