Cele mai importante informatii despre sexul oral

Sexul oral face referire la o serie de activitati sexuale in care oamenii isi folosesc gura si limba pentru a stimula organele genitale ale unui partener. De mentionat este faptul ca sexul oral poate fi distractiv pentru toate persoanele, indiferent orientare sexuala si identitate de gen.

Multor oameni le place atat sa ofere cat si sa primeasca sex oral, unora le place doar sa li se faca sex oral in timp ce alte persoane prefera doar sa faca sexul ora, dar exista si cupluri care fac simultan (69).

La fel ca in cazul tuturor activitatilor sexuale, este important sa va asigurati ca aveti consimtamantul partenerului inainte de a va implica in practicarea sexului oral.

Tipuri de sex oral

Tipurile de sex oral care sunt cel mai frecvent discutate includ:

  • Cunnilingus: Stimularea orala a vulvei, a clitorisului si / sau vaginului.
  • Fellatio (Felatie): Stimularea orala a penisului si / sau a testiculelor.
  • Rimming: Stimularea orala a anusului.

Stimularea orala a altor parti ale corpului, cum ar fi de exemplu sanii si mameloanele, nu este in general considerata a fi o practica de sex oral, chiar daca poate aparea in timpul sexului oral. Stimularea manuala poate face de asemenea, parte din sexul oral. Sexul oral poate fi savurat ca o singura activitate sexuala sau in contextul altor activitati sexuale, inclusiv actul sexual si vaginal.

Riscuri care pot aparea dupa sexul oral

In ciuda faptului ca nu exista un risc de sarcina in urma practicarii sexului oral, este posibil ca aceasta practica sexuala sa transmita mai multe boli cu transmitere sexuala diferite (BTS), cum ar fi urmatoarele:

  • Virusul papilomului uman (HPV) , care provoaca anumite tipuri de cancer (inclusiv cancerele orale ) si negi genitale.
  • Herpes , care este posibil sa afecteze atat pielea fetei, cat si a organelor genitale.
  • Sifilis, o boala care poate provoca probleme semnificative de sanatate daca nu este diagnosticata si tratata.
  • HIV , virusul asociat cu SIDA.
  • Hepatita B.
  • Gonoree.

protent.doctor-swiss.com/

Nu toate ativitatile de sex oral sunt la fel de riscante pentru ambii parteneri. ITS transmise de fluidele corporale, cum ar fi HIV, sunt mai susceptibile de a fi transmise persoanei care efectueaza sex oral decat persoanei care primeste sexul oral. In schimb, bolile cu transmitere sexuala transmise de la piele la piele sunt mai susceptibile de a fi transmise in ambele directii.

Semnificatia medicala a sexului oral

Exista tot mai multe informatii cu privire la posibilele riscuri pentru sanatate ale sexului oral. O mare parte din aceasta este rezultatul cresterii cancerului oral la tineri care a fost legat de infectia cu HPV prin sex oral. Cercetarile au sugerat de asemenea ca infectiile nerecunoscute cu sifilis oral pot fi legate de cresterile recente ale bolii observate la barbatii care fac sex cu barbati.

Sexul oral este este in mod evident o activitate sexuala mai sigura decat actul sexual neprotejat, dar trebuie precizat ca nu este lipsit de riscuri. Din acest motiv, daca practicati sex oral neprotejat, ar putea fi util sa discutati acest lucru cu medicul dumneavoastra.

In functie de factorii de risc, medicul dumneavoastra poate crede ca este important sa va depisteze simptomele de transmitere sexuala orala sau sa efectuati teste de transmitere orala. Acest lucru este similar cu necesitatea de a testa in mod specific pentru anumite boli cu transmitere sexuala anala, care nu sunt neaparat detectate in timpul regimului standard de testare.

Medicul dentist va poate intreba si despre practicile de sex oral daca observa simptome orale sau de gat care ar putea fi legate de o infectie. Medicii stomatologi joaca un rol important in diagnosticarea problemelor potential grave asociate cu anumite boli cu transmitere sexuala, cum ar fi cancerele orale si de gat.

Mirosul vaginal si disconfortul cu sexul oral

Oamenii sunt adesea invatati ca vaginele au un miros „urat” sau „miros de peste”, ceea ce ii poate face sa fie reticenti in explorarea cunnilingusului. Desi este adevarat ca nu toata lumea se bucura de mirosul si gustul secretiilor vaginale, multi oameni le gasesc atat placute, cat si extrem de erotice. Mirosul vaginal normal nu este ceva care sa provoace rusine sau jena.

Daca descoperiti ca mirosul vaginal s-a schimbat sau a devenit neplacut , este o idee buna sa discutati cu medicul dumneavoastra. Modificarile mirosului vaginal pot fi cauzate de boli cu transmitere sexuala si alte infectii. De fapt, modificarile mirosului vaginal si ale scurgerii vaginale sunt adesea cele mai vizibile semne ale anumitor infectii.

Informatii interesante despre sexul oral

Sexul oral este uneori vazut ca un comportament sexual mai putin important sau mai putin grav decat alte forme de comportament sexual, cum ar fi contactul vaginal sau anal. Cu toate acestea, acest lucru nu este neaparat adevarat. Sexul oral poate fi incredibil de intim, uneori mai intim decat alte forme de interactiune sexuala. Poate aduce sentimente puternice si reactii puternice cu care nu toata lumea se simte confortabil.

Pentru unii oameni, este ceva distractiv care are un risc relativ scazut de consecinte grave. Pentru altii poate fi coplesitor in moduri atat bune, cat si rele. Toata lumea decide in propria relatie daca practica sau primeste sexul oral. Nu tuturor le place sa faca sex oral. Nu tuturor le place sa  primeasca.

Nu exista o modalitate corecta de a face sex oral. Important este sa comunici cu partenerul tau pentru a-ti da seama de ce te bucura amandoi.