Ce este criolipoliza?

Optiunile nechirurgicale sau minim invazive pentru reducerea grasimilor includ tehnologia care utilizeaza caldura, racire sau un medicament injectat pentru a reduce celulele grase. In randurile urmatoare ale acestui articol, vom discuta despre o procedura de reducere a grasimilor care foloseste in acest scop, temperatura rece, si care este cunoscuta sub denumirea de criolipoliza.

Continuati sa cititi pana la final, pentru ca veti descoperi o multime de informatii interesante, care va pot fi de mare folos, in incercarea de a elimina celulele grase!

Criolipoliza este o metoda prin care se abordeaza celulele grase printr-un tratament la rece. Este o metoda sigura si fiabila care nu necesita nici o operatie si nici un anestezic. Cu totii suntem familiarizati cu tratamentele la rece, cum ar fi un pachet de gheata pentru muschi si articulatii incordate.

Refrigerarea functioneaza pe baza criolipolizei, folosind congelarea controlata pentru racirea celulelor de grasime pana cand se cristalizeaza. Corpul apoi dispune treptat din celulele grase intr-un mod natural.

Metoda criolipolizei

Metoda a fost descoperita in timpul cercetarilor pentru a testa efectul racelii asupra celulelor corpului. Rezultatele au aratat ca celulele grase reactioneaza mai puternic la frig decat alte celule (muschi, nervi sau celule de organ, de exemplu). Celulele grase incep sa cristalizeze la 4 grade Celsius.

Procedura criolipolizei

Dupa o evaluare a dimensiunilor si a formei tesutului gras care trebuie tratat, se alege un aplicator al dimensiunii si curburii corespunzatoare. Zona de ingrijorare este marcata pentru a identifica locul ideal pentru plasarea aplicatorului.

O placa de gel este plasata pentru a proteja pielea. Aplicatorul este aplicat si bombatura este aspirata in golul aplicatorului. Temperatura din interiorul aplicatorului scade si, in acest sens, zona amorteste. Uneori, pacientii prezinta disconfort din cauza atractiei vidului de tesut, dar acest lucru se rezolva in cateva minute, odata ce zona este amortita.

De obicei, pacientii se uita la televizor, isi folosesc smartphoneul sau citesc in timpul procedurii. Dupa o ora de tratament, vidul se opreste, aplicatorul este indepartat si zona este masata, ceea ce poate imbunatati rezultatele finale.

Ce face criolipoliza?

Scopul criolipolizei este de a reduce volumul de grasime dintr-o zona grasa. Unii pacienti pot opta sa aiba mai multe zone tratate sau sa retraga mai mult de o data grasimea dintr-o zona. Tratamentul cu criolipoliza este sigur, nedureros si spre deosebire de liposuctie, nu necesita interventii chirurgicale invazive sau anestezice.

Aceasta inseamna ca va puteti continua rutina zilnica aproape imediat. Tratamentul este o abordare tintita pentru a subtia anumite zone ale corpului. Spre deosebire de efectul mai general al dietei, acesta are un impact doar asupra zonei tratate. Rezultatele finale sunt vizibile dupa cateva luni, cu 25-35% reducere a grasimilor. Centimetrii pierduti vor crea o silueta mai subtire.

Care sunt riscurile criolipolizei?

Rata de complicatie este scazuta, iar rata de satisfactie este ridicata. Exista riscul de nereguli de suprafata si asimetrie. Este posibil ca pacientii sa nu obtina rezultatul pe care il asteptau. Rar, in mai putin de 1 la suta, pacientii pot prezenta hiperplazie grasa paradoxala, ceea ce reprezinta o crestere neasteptata a numarului de celule grase. Acest lucru este de trei ori mai probabil la barbati decat la femei si se observa mai mult la cei de origine hispanica sau latina.

Mai exista reactii adverse, cum ar fi amortirea, vanataile, senzatia de tandrete si roseata temporara a zonei tratate. Aceste reactii adverse trec in mod natural dupa un timp.

Recuperarea in urma criolipolizei

Nu exista restrictii de activitate. Uneori, pacientii simt dureri foarte usoare. Rareori pacientii au dureri greu de suportat. Daca se intampla acest lucru, pacientul trebuie sa ia legatura cu chirurgul plastic, care poate prescrie medicamente pentru cateva zile.

Cine nu este candidat pentru criolipoliza?

Pacientii cu afectiuni legate de frig, cum ar fi crioglobulinemia, urticarii reci si hemoglobulinuria paroxistica rece nu trebuie sa aiba criolipoliza. Pacientii cu piele libera sau ton slab pot sa nu fie candidati potriviti pentru procedura.

Care sunt rezultatele criolipolizei?

Celulele de grasime ranite sunt eliminate treptat de catre organism peste 4 pana la 6 luni. In acest timp, volumul gras scade in dimensiuni, cu o reducere medie a grasimilor cu aproximativ 20%.

One thought on “Ce este criolipoliza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *