Cat de util este masajul anticelulitic?

Celulita apare atunci cand pielea de deasupra anumitor zone de grasime este trasa in jos catre tesuturile mai adanci prin benzi de tesut conjunctiv.

Aceasta creeaza o suprafata inegala. Celulita afecteaza mai mult femeile decat barbatii, datorita distributiei diferite de grasime, muschi si tesut conjunctiv. Se crede ca ar afecta 80 – 90% dintre femei, dar celulita nu este daunatoare.

Ce provoaca celulita?

Celulita este cauzata de acumularea grasimii sub piele. Unele femei sunt mai predispuse sa se confrunte cu aceasta problema decat altele. Cantitatea de celulita pe care o aveti si cat de sesizabila este, se poate baza pe genele, procentul de grasime corporala si varsta. Grosimea pielii tale afecteaza si aspectul celulitei. Oameni de toate tipurile si greutatile corpului pot obtine celulita.

Distributia grasimii la femei este mai vizibila decat la barbati. Fibrele de colagen dintre piele si muschi separa grasimea de baza in mai multe buzunare. Celulita poate deveni mai vizibila pe masura ce imbatranesti, iar pielea ta devine mai subtire si pierde elasticitatea. Acest lucru expune tesuturile conjunctive umplute dedesubt.

Pentru a elimina celulita, exista diferite tratamente corporale, unele fiind mai eficiente, altele mai putin eficiente. Masajul anticelulitic se foloseste in acest scop, iar mai multe detalii veti afla in randurile care urmeaza. Continuati sa cititi pentru a descoperi informatii despre aceasta tehnica anticelulita.

Cum se aplica masajul anticelulitic?

Deoarece celulita este legata de tesutul subcutanat, cea mai eficienta solutie pentru cresterea si accelerarea circulatiei pe acea zona este masajul. In acest fel, cresterea celulitei formate poate fi prevenita, in timp ce are loc si procesul de dezintegrare a celulitei.

Pentru o solutie rapida, accelerarea circulatiei, cresterea fluxului de sange in zona problemelor si tesuturile adipoase dure din aceasta regiune ar trebui sa fie adecvate pentru dizolvare.

Dupa ce zonele cu celilita sunt vizate de catre terapeutii experti, masajul se aplica folosind unele uleiuri speciale. Pentru ca acest masaj actioneaza in regiunea cu celulita si nu in regiunea musculara, tehnicile de masaj anticelulitic se concentreaza in tesutul superior.

Circulatia in regiunile obstructionate trebuie imbunatatita pentru a creste contactul lor cu oxigenul. Datorita masajului anticelulitic, circulatia sangelui se va accelera, in timp ce si nivelul de oxigen transportat catre celule va creste. Caldura marita din stratul superior al pielii impreuna cu masajul vor sustine acest proces.

De ce ar trebui sa preferi masajul anticelulitic?

Masajul efectuat impotriva celulitei este foarte eficient in procesul de vindecare prin reducerea problemei circulatorii atunci cand este aplicat de catre terapeuti experti.

In momentul in care este aplicat intr-o anumita rutina, acest tip de masaj va fi eficient la descompunerea straturilor rele din zonele cu celulita si va fi un tratament eficient pentru a preveni reaparitia. Celulita este foarte frecventa mai ales in zona picioarelor (in mod special in zona coapselor si a bicepsului femural), si in zona soldurilor.

Motivul datorita caruia celulita este mai des prezenta in aceste zine, este acela ca circulatia sangelui este in mare parte lenta in aceste parti, iar tesutul adipos este mult mai intens in aceste regiuni ale corpului. Acest masaj isi propune sa accelereze circulatia circulatiei sangelui, in special de la picioare la piept.

Beneficiile masajului anticelulitic

Tehnica de masaj anticelulitic este mai ferma si mai rapida decat masajul tipic suedez sau un masaj relaxant. De asemenea, zonele cu acumulare de celulita pot fi dureroase si sensibile. Datorita acestui lucru, s-ar putea sa va confruntati cu un anumit disconfort atunci cand massoterapeutul lucreaza zonele cu celulita.

Aici, comunicarea dintre dumneavoastra si terapeutul dvs. de masaj este esentiala pentru a va asigura ca aveti cea mai buna experienta. Pe parcurs insa, veti observa ca masajul anticelulitic:

  • Este foarte eficient in ceea ce priveste reducerea problemelor circulatorii, concentrandu-se in mod special pe celulita.
  • Datorita faptului ca circulatia creste, pielea va avea un aspect mai sanatos si mai luminos.
  • Este posibil sa ajungeti la un tesut sanatos al pielii intr-un timp mai scurt atunci cand masajul este efectuat de catre terapeuti experti.
  • Este un tratament eficient pentru prevenirea formarii celulitei atunci cand se aplica la intervale regulate.

Cine este un candidat pentru masajul cu celulita?

  • Oricine are o piele care apare intunecata sau neuniforma, indiferent de cat cantareste, poate urma o sedinta de masaj anticelulitic.
  • Oricine se afla la 30-40 kg de greutatea lor ideala;
  • Oricine a pierdut in greutate si doreste sa stranga si sa tonifieze pielea slabita;
  • Oricine are circulatie slaba sau poate avea probleme de circulatie in viitor. Cei care stau in picioare ore intregi la locul de munca, pot urma asemenea sedinte de masaj anticelulitic.
  • Oricine are un nivel de energie mai mic. Simtiti ca aveti nevoie de un pui de somn la jumatatea zilei? Daca da, acest masaj va este de folos.
  • Oricine doreste sa ii ofere metabolismului un impuls! Masajul impotriva celulitei detoxifiaza organismul, astfel incat toate sistemele corpului dumneavoastra functioneaza mai eficient, inclusiv metabolismul dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *