Este permanenta epilarea cu laser?

Epilarea definitiva cu laser este un tratament unisex, care are scopul de a indeparta firele nedorite de par de pe corp. Epilarea definitiva cu laser poate fi aplicata pe aproape tot corpul, iar in randurile care urmeaza, puteti descoperi multe informatii interesante despre aceasta procedura de eliminare firelor de par nedorite.

Este intr-adevar permanenta epilarea cu laser?

Pe scurt, nu. Epilarea cu laser functioneaza prin incalzirea foliculilor de par pentru a opri cresterea firelor de par noi. Acest lucru pune foliculii de par intr-o stare de inactivitate pentru o perioada lunga de timp, mult mai mult decat barbieritul si epilarea cu ceara. Cand firele de par vor creste, vor fi mai deschise, mai fine si mai putine.

Desi procedura este adesea apreciata ca o forma de indepartare a parului „permanenta”, tratamentul cu laser reduce doar numarul de fire de par nedorite intr-o anumita zona. Nu scapa complet de parul nedorit.

Potrivit Mayo Clinic, aceasta optiune de indepartare a parului tinde sa functioneze cel mai bine la persoanele cu tonuri de piele usoare si par mai inchis. De asemenea, pentru cele mai bune rezultate, Asociatia Americana de Dermatologie (AAD) recomanda ca un dermatolog certificat de consiliu sa efectueze procedura.

Cum functioneaza epilarea cu laser

Terapia cu laser utilizeaza fascicule laser cu caldura inalta ca o forma usoara de radiatie. In timpul procesului, aceste fascicule laser se incalzesc si deterioreaza foliculii de par.

Foliculii dvs. de par sunt localizati chiar sub piele. Sunt responsabili pentru producerea de noi fire de par. Daca foliculii sunt distrusi, atunci productia de par este dezactivata temporar. In schimb, pensarea, barbieritul si ceara indeparteaza parul de deasupra suprafetei. Aceste metode nu vizeaza foliculii producatori de fire de par.

Aceasta forma de indepartare a parului functioneaza cel mai bine cu culori de par mai inchise pe tonuri usoare ale pielii. Acest lucru se datoreaza faptului ca laserele vizeaza melanina (culoarea) parului. Chiar daca unele fire de par nu sunt indepartate, stralucirea culorii lor poate reduce aspectul parului pe piele.

Unele dintre firele de par se pot revarsa in cateva zile de la prima sesiune de tratament. In general, epilarea cu laser este un proces relativ rapid. Zonele mai mici, cum ar fi buza superioara, pot necesita doar cateva minute de epilare cu laser. Zonele mai mari de indepartare a parului, cum ar fi spatele sau pieptul, pot dura o ora sau mai mult pentru epilare.

In ciuda ratei mari de succes a epilarii cu laser, foliculii de par se vindeca in cele din urma. Aceasta are ca rezultat producerea de par nou. Pentru a asigura cele mai bune rezultate posibile, va trebui sa suferiti mai multe sesiuni de tratament.

De ce sunt necesare sesiuni de urmarire a tratamentului corporal?

Tratamentele de urmarire sunt necesare pentru a profita la maxim de epilarea cu laser. Numarul exact de tratamente cu laser de intretinere variaza in functie de individ. Potrivit Mayo Clinic, majoritatea oamenilor au nevoie de intre patru si sase sesiuni de terapie cu laser.

Dupa fiecare sesiune, probabil ca veti observa mai putine fire de par. Orice par care ramane sau se regenereaza va fi, de asemenea, mai luminos atat in ​​textura cat si in culoare. AAD estimeaza ca numarul firelor de par se va reduce cu 10 pana la 25 la suta dupa sesiunea initiala. Dupa aceea, rata de reducere se va imbunatati, dar va si varia.

In plus, pentru cele mai bune rezultate, veti avea nevoie de sedinte ocazionale de intretinere. Acestea ajuta sa se asigure ca foliculii de par nu se regenereaza. In functie de nevoile dvs. individuale, este posibil sa aveti nevoie de o sedinta de intretinere o data sau de doua ori pe an dupa prima etapa completa de tratament cu laser.

Cronologia pentru fiecare sedinta este aceeasi ca si tratamentul initial de epilare cu laser. In general, momentul depinde de zona de tratament. Daca accesati doar cateva zone mici in timpul sesiunilor de intretinere, atunci programarea dvs. poate fi mai scurta.

Exista contraindicatii?

Potrivit celor de la Mayo Clinic, acest tratament corporal nu este indicat pentru zona fetei dat fiind faptul ca aceasta este o zona sensibila a corpului, intens vascularizata, iar pielea de pe zona fetei este foarte subtire.

In plus, epilarea cu laser nu se recomanda in urmatoarele cazuri:

  • Persoanelor care sufera de boli grave (cancer, epilepsie, diabet).
  • Persoanelor fotosensibile.
  • Persoanelor purtatoare de stimulator cardiac.
  • Persoanelor care au probleme dermatologice.
  • Persoanelor care au de administrat tratamente medicamentoase precum cele ce provoaca fotosensibilitatea.
  • Tratamentul nu este indicat pentru femeile insarcinate.
  • Eplilarea cu laser este contraindicata in cazul persoanelor cu dereglari hormonale.

Concluzie

In concluzie, epilarea cu laser nu este tocmai permanenta, dar trebuie sa precizam ca este inca una dintre cele mai bune optiuni pentru incetinirea cresterii parului intr-o perioada lunga de timp. Alte optiuni de indepartare a parului pe care le puteti discuta cu un dermatolog includ electroliza si epilatoarele cu ace.

Daca nu doriti sa cheltuiti multi bani pentru a suporta costurile acestor tratamente corporale care oricum nu sunt cu adevarat permanente, exista numeroase optiuni de epilare la domiciliu.

One thought on “Este permanenta epilarea cu laser?

  1. Stiam si eu ca epilarea cu laser nu este permanenta. Nici o metoda nu poate indeparta parul nedorit de tot. Dar cred ca este o varianta buna, daca iti permiti. Pana atunci aleg epilatorul sau epilatul cu ceara sau cu zahar. Sunt metode bune de a scapa de par un timp. Multumesc de informatiile utile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *