Beneficiile pentru sanatate ale oualor de prepelita

Auzim adesea vorbindu-se despre oua de prepelita, dar cate persoane cunosc insa cel putin doua trei dintre acestea? Ei bine, va prezentam in continuare unele dintre cele mai importante beneficii pentru sanatate ale oualor de prepelita, pe care ar trebui sa le consumati.

Deci, neaparat trebuie sa cititi acest articol pana la final, pentru ca informatiile pe care le veti descoperi, va vor fi foarte utile.

Rolul oualor de prepelita in imbunatatirea metabolismului

Un metabolism sanatos poate reduce in mod semnificativ problemele digestive si poate avea un rol important privind pierderea in greutate. Cu toate acestea, poate fi de multe ori deosebit de dificil sa ne schimbam obiceiurile alimentare.

Doar adaugarea oualor de prepelita in dieta dvs., va putea produce efecte vizibile asupra timpului pe care corpul dvs. il necesita pentru a digera alimentele si pentru imbunatatirea procesului digestiv.

Nu este o sarcina usoara aceea de a ne imbunatati metabolismul, dar schimbarea obiceiurilor poate fi esentiala. O activitate metabolica ridicata ajuta la arderea rapida a caloriilor, favorizand pierderea in greutate. Ouale de prepelita sunt bogate in vitamina B , care s-a dovedit ca ne accelereaza metabolismul.

Ouale de prepelita intaresc oasele

In timp ce cel mai cunoscut nutrient pentru dezvoltarea oaselor este calciul, exista si alti factori care trebuie luati in considerare. Aminoacizii, cum ar fi de exemplu lizina, pot avea un rol foarte important pentru rezistenta osoasa de lunga durata, in special la copii. Alaturi de alti nutrienti esentiali, acestia se gasesc in cantitati mari in ouale de prepelita.

Prin adaugarea acestui aliment in dieta noastra, ne satisfacem si nevoia de zinc si potasiu. Prin aceste proprietati, ouale de prepelita s-au dovedit a reduce riscul de osteoporoza sau boli de slabire a oaselor.

Recuperare mai rapida

Prezenta compusilor in ouale de prepelita precum minerale, antioxidanti si vitamine ajuta la accelerarea recuperarii. Aceste proprietati sunt dovedite ca ajuta celulele deteriorate in procesul lor de regenerare.

De asemenea, introducerea oualor de prepelita in dieta dvs. dupa ce v-ati confruntat cu o boala obisnuita, cum ar fi gripa sau raceala, poate fi esentiala pentru a avea parte de o recuperare rapida.

Antioxidantii din aceste oua pot fi benefici in vindecarea micilor taieturi sau rani. Compusii prezenti in acest aliment reduc radicalii liberi si previn infectia.

Beneficiile oualor de prepelita pentru sistemul respirator

Poluarea aerului in crestere si stresul derivat dintr-o viata accelerata pot duce la o defectiune a sistemului respirator. Un numar mai mare de copii si adulti sufera de astm si bronsita.

Antioxidantii din ouale de prepelita sunt o modalitate eficienta de a stabiliza radicalii liberi si de a evita aceste conditii.

In timp ce consumul moderat va da cu siguranta rezultate mai rapide, acest aliment este esential pentru mentinerea unui sistem respirator sanatos.

Au un rol cheie in mentinerea nivelurilor regulate de zahar in sange

Dietele noastre sunt adesea pe baza de zahar si grasimi si acest lucru poate crea instabilitate in nivelurile de zahar din sange. Acest lucru poate duce la dificultati in slabit si la boli mai grave ale sistemului nostru digestiv.

Ouale de prepelita s-au dovedit eficiente in reglarea nivelului de zahar din sangele nostru datorita indicelui lor glicemic scazut. Studiile sugereaza ca introducerea in dieta a oualor de prepelita si a aminoacizilor lor poate ajuta pacientii cu diabet sa faca fata disfunctiei.

Pot ajuta la ameliorarea depresiei

S-a constatat ca ouale de prepelita sunt bogate in antidepresive. Acest lucru fi de folos in ceea ce priveste combaterea anxietatii si a depresiei care provin dintr-un stil de viata nesanatos sau stresant.

S-a demonstrat ca hormonul P, un compus prezent in niveluri ridicate in ouale de prepelita, limiteaza efectele depresiei. Aceste proprietati sunt cele mai benefice pentru a combate sindromul menopauzei la femei si stresul care ar putea fi asociat cu acesta.

Sporesc concentrarea

Datorita vitaminelor si a nutrientii lor, ouale de prepelita s-au dovedit a fi deosebit de eficiente pentru a ne imbunatati functiile cognitive. Vitamina A din acest aliment ofera un anumit nivel de protectie creierului nostru. Prin urmare, sistemul nostru neurologic are o bariera impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

Antioxidantii pot reduce de asemenea riscul de boli neurologice, cum ar fi Alzheimer, Parkinson sau dementa.

Au proprietati anti-imbatranire

Imbatranirea prematura are multe cauze, printre care stresul derivat dintr-o viata accelerata. Cu toate acestea, de multe ori aceasta afectiune este agravata de lipsa de nutrienti esentiali si vitamine din dieta noastra.

Antioxidantii sunt principalii compusi responsabili pentru a se asigura ca aceasta afectiune nu devine mai grava. Din fericire, prin nutrientii prezenti in ouale de prepelita, acest lucru poate fi tinut la distanta. Antioxidantii ajuta la regenerarea celulelor deteriorate si la reducerea semnelor de imbatranire, cum ar fi ridurile.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante beneficii ale consumului de oua de prepelita. Daca pana acum nu le-ati inclus in dieta, cu siguranta ar trebui sa faceti cat mai repede acest lucru.